Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ob odsotnosti najboljših

SiolNET, 15.09.2019 08.59
Ob odsotnosti najboljših v DP zmagi za Luko Potočarja in Lano Skušek

Foto: Sportida


KŠP PZS, ...09.2019

ponedeljek, 16. september 2019, ob 11:59, Franci Savenc, ogledov: 304

SiolNET/Sportal - STA: ... v DP zmagi za Luko Potočarja in Lano Skušek

V Šmartnem pri Litiji so v soboto zvečer izpeljali drugo tekmo letošnjega državnega prvenstva v športnem plezanju v disciplini težavnost.
Med članicami je slavila Lana Skušek (ŠPO Komenda), med člani Luka Potočar (ŠPO Radovljica). Večina najboljših je manjkala, med njimi tudi Janja Garnbret.

Med člani je drugo mesto pripadlo Milanu Preskarju (PK Kamnik), tretji je bil Martin Bergant (PK Škofja Loka).

Pri članicah je bila Tjaša Kalan druga (AO Kranj), Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica) pa tretja.

V državnem prvenstvu v težavnosti v članski konkurenci do konca leta sledita še tekmi v Tržiču 10. novembra in finale v Kranju od 29. novembra do 1. decembra. V Kranju bo tudi zaključek sezone DP v balvanskem plezanju.

Sklepno dejanje sezone DP v športnem plezanju bo sicer prav na tisti zadnji novembrski konec tedna, kot bo na sporedu dodatna tekma svetovnih kvalifikacij v olimpijski kombinaciji v Toulousu, kjer bodo podelili preostale olimpijske vozovnice za Tokio 2020.

Janja Garnbret si je kot prva Slovenka na svetovnem prvenstvu na Japonskem že zagotovila olimpijsko vozovnico. Za Slovence so na voljo še tri vstopnice, ena med ženskami in dve med moškimi.

Kar 12 članov slovenske reprezentance v športnem plezanju se je v soboto udeležilo mednarodne ekshibicijske tekme v balvanskem plezanju Adidas-Rockstars v Stuttgartu.

S tremi osvojenimi kolajnami najuspešnejša udeleženka avgustovskega svetovnega prvenstva na Japonskem Janja Garnbret je bila tudi v Stuttgartu najuspešnejša Slovenka.

Garnbretova se je prebila v finale, v katerem je ves čas vodila, na koncu je šele po superfinalnem dvoboju osvojila drugo mesto. V superfinalu je bila od Slovenke boljša 17-letna japonska plezalka Futaba Ito. Garnbretova prvič letos na tekmah v balvanskem plezanju ni zmagala.

V finalu sta Lučka Rakovec in Gregor Vezonik osvojila šesto mesto izmed šestih finalistov oziroma finalistk.

Že konec meseca, 28. in 29. septembra, bo Kranj tradicionalno prizorišče tekme svetovnega pokala v težavnosti, prve po svetovnem prvenstvu in v polni slovenski zasedbi z Janjo Garnbret na čelu.

eXTReMe Tracker