Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Xeis

AK Črna, 11.09.2019 : XeisAK Ravne, 15.
09.2019
Čestitke Vidu Urnautu - povzeto po AK Črna
 

ponedeljek, 16. september 2019, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 608

AK Črna na Koroškem - Grega Lačen: ... ali Gesäuse je nacionalni park v Avstriji.

Praktično na našem dvorišču, komaj dobri dve uri vožnje od doma, se nam ponuja raznovrstno plezanje v prvorazredni skali. Ne vem zakaj mora vedno miniti nekaj let, da se ponovno odpravim tja in znova ugotavljam kako dobro je in zakaj me toliko časa ni bilo?

Tokrat sem našel res noro smer v konstantno previsni severni steni Zinödla. 450 metrov, ocena VIII in obvezno VIII. Skoraj vsi raztežaji so težji od VII, le prva dva VI, ocene pa so kar konkretno našpanane.
V raztežajih so od dva do šest svedrov, ostalo varovanje pa si urediš s friendi. Škoda, da tistih par svedrov tiči med raztežaji, saj se ves čas smeri pne čudovita razpoka!
Smer je šla na pogled, kljub mokroti v enemu VIII- raztežaju, ki pa mislim da je redko kdaj suh.

V veselje mi je bilo, da sem lahko imel za soplezalca končno enega perspektivnega, plezanja željnega in našutanega mladinca, z letos preplezanimi že par 8a-ji in sicer z našega konca, Koroške!
Vid Urnaut, je tokrat prvič plezal več raztežajno smer, prvič je držal v roki frienda in največ kar je do danes v enem dnevu splezal je bilo maksimalno osem smeri, najbrž ne daljših od 20 metrov. Tokrat pa 11 raztežajev, povprečno 45 metrov dolgih. Kljub temu, da mu en raztežaj ni uspel prosto, je vse opravil z odliko in pokazal da je iz pravega testa! Upam, da bo to znal izkoristiti.
Grega Lačen
Oznake: ALP
eXTReMe Tracker