Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sto žensk

Slovenske novice - Boštjan Fon: Kot že nekaj preteklih let se tudi letos držimo priporočila Planinske zveze Slovenije in ga poskušamo izpeljati,

... preden se začne prvi jesenski gorniški vikend. Vljudno izpraznimo najzahtevnejše kose poti pod vrhom našega očaka, hkrati pa damo možnost prenočiti v koči Triglavski dom Planika še drugim obiskovalcem visokogorja.
V vojaškem objektu EVUJO na Rudnem polju so včeraj potekale priprave za pohod 100 žensk na Triglav, ki ga v časopisni hiši Delo organiziramo že od leta 1966.

100 žensk se je že v zgodnjih jutranjih urah odpravilo dogodivščinam naproti. Po zajtrku so okoli 6. ure krenile na pot. Vreme je še suho in stabilno ter brez vetra.

Po uri in pol so se pohodnice približale Jezercam. Hoja je potekala brez posebnosti, vreme je stabilno in oblačno.

Okoli Tošca. Vse gre po načrtih, le eno od pohodnic so izdale moči in je morala najprej v spremstvu do Vodnikovega doma, kjer bo prenočila in se jutri s skupino vrnila na Rudno polje.

Na Vodnikovem domu je sledil daljši počitek nato so pohodnice nadaljevale pot proti Konjskem prevalu.

Takole so se pohodnice bližale Konjskemu prevalu. Prav tam je začel je pihati močnejši veter z jugozahodne smeri. Višje je bilo megleno, podlaga za hojo je bila suha.

Takole je vseh 99 pohodinc prispelo do planinskega doma Planika, kjer so poiskale svoje zavetje. Nekoliko jim je nagajala megla.

FOTO: Boštjan Fon

Slovenske novice, 06.09.2019 ....
FOTO: Spremljamo v živo 100 žensk na Triglav: močan veter in megla

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti