Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Koča na Žavcarjevem vrhu

VEČER - Branka Bezjak:spet odprta 21. septembra. Nov najemnik bo ostal zvest planinski tradiciji, zagotovo pa bo dobra ponudba piva.

Planinsko društvo Maribor Matica je našlo novega najemnika koče na Žavcarjevem vrhu. In sicer bo to Andrej Krštinc, ki zdaj na Glavnem trgu v Pivarni ponuja posebna, gurmanska piva. Vrata koče, ki je bila zaradi odpovedi prejšnje oskrbnice zaprta čez poletje, bodo znova odprta 21. septembra. Krštinc pravi, da jim do takrat še ne bo uspelo uvesti kakšne novosti, spremembe, napovedujejo pa dogajanje tudi v zimskem času. "Poskrbeli bomo za potopisna predavanja, predstavitve, kulinarične dogodke. Vse prilagojeno prostoru in okolju koče," izpostavlja novi najemnik.

Za najem koče se je odločil, ker je že vrsto let navdušen planinec. Prej je bil v Novem mestu član planinskega društva, odkar živi v Mariboru, je prehodil Pohorje in tudi Kozjak ter se navdušil nad to kočo, pravi. Kot poznavalec specifike koč torej namerava nadaljevati zgodbo s ponudbo kakovostne, lokalne hrane, dodati pa tudi kaj na višjem nivoju. "A ne pričakovati visoke kulinarike. Glede na to, kakšna je ponekod ponudba, je presežek lahko že zelo dobra jota," izpostavlja. In seveda bo za povprečnega obiskovalca v ponudbi tudi kakšno dobro pivo, dodaja. Koča bo odprta kakor doslej ob sobotah, nedeljah in praznikih. (beb)

Vecer.si 04.09.2019 ob 16:10
Koča na Žavcarjevem vrhu spet odprta 21. septembra

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti