Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.09.19

GRS v devetih (9) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 10.06 se je na Turski gori v občini Solčava poškodovala planinka. Posredoval je helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS iz Brnika in gorski reševalci GRS Celje, ki so poškodovano oskrbeli in odpeljali v Logarsko dolino. Svojci so poškodovano odpeljali v SB Celje.

Ob 14.13 sta se na Vršiču, občina Kranjska Gora, planinki izgubili na poti od Ruske kapelice proti Vršiču. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so izgubljeni planinki našli in jih s pomočjo helikopterja Slovenske policije prepeljali v dolino.

Ob 17.39 je pri koči na Vodiški planini, občina Radovljica, oseba nenadno obolela. Gorski reševalci GRS Radovljica so jo v bližini koče našli podhlajeno, jo na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Radovljica.

Ob 17.25 sta se v severni steni Triglava, občina Kranjska Gora, zaplezala tuja planinca. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik, so planinca rešili in ju odpeljali v dolino s helikopterjem Slovenske policije.

Ob 21.17 so na poti proti Domu Planika pod Triglavom štirje planinci zašli s poti in zaradi teme obtičali na zahtevnem terenu na pobočju Malega Špičja. Gorski reševalci GRS Bohinj so zvečer krenili proti njim in jih 2. septembra okoli 4. ure zjutraj našli. Na pomoč pri reševanju je okoli 6. ure zjutraj poletela še posadka s helikopterjem SV. Reševalce GRS Bohinj in premražene planince je pobrala pri Zasavski koči na Prehodavcih in jih prepeljala v dolino.

Ob 14.24 sta se planinca zaplezala v brezpotju ob sestopu z Velike planine v občini Kamnik. Posredovali so člani GRS Kamnik, ki so planinca nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 13.08 se je na poti k razgledni točki pod slapom Boka, občina Bovec, pri padcu poškodovala turistka. Gorski reševalci postaje GRS Bovec so jo oskrbeli in prenesli do ceste. Prevzeli so je reševalci NMP ZD Tolmin, jo dokončno oskrbeli in prepeljali do meje z Republiko Avstrijo, kjer so jo prevzeli avstrijski reševalci.

Ob 14.55 je v Krnici, občina Bovec, med spuščanjem po jeklenici osebi postalo slabo. Reševalci GRS Bovec so jo prenesli v Bovec, posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS na krovu pa jo je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 15.48 sta med Trnovim ob Soči in Drežnico, občina Kobarid, zaradi nevihte, ki ju je ujela na poti, dve pohodnici potrebovali pomoč. Ređevalca GRS Tolmin sta ju nepoškodovani z vozilom prepeljala v Drežnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva še sončno, proti poldnevu bodo nastale prve plohe in nevihte, ki bodo popoldne vse pogostejše. Popoldne bo zapihal veter vzhodnih smeri. Padavine bodo do večera zajele vso Slovenijo, krajevno bodo možni močnejši nalivi. Zvečer in ponoči bo občasno deževalo, sprva bo vmes še grmelo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Zjutraj bo dež na severozahodu in zahodu že ponehal.

V torek dopoldne bo dež povsod ponehal, od severa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.
V sredo bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo oslabela.
V četrtek bo sprva pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda zmerno pooblačilo.

02.09.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti