Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Danes

G-L, 22.08.2019: Sprejem


PZS, 23.08.2019: DANES ob 19. v Ljubljani sprejem športnoplezalne reprezentance


Ob 17.00 sprejem slovenske reprezentance v športnem plezanju pri ministru za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneju Pikalu,
ob 17.30 novinarska konferenca v prostorih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport,
ob 18.00 čas za individualne pogovore,
ob 19.00 sprejem za reprezentanco pred ljubljansko Mestno hišo.

petek, 23. avgust 2019, ob 13:27, Urednik G-L, ogledov: 283

ob 19. uri sprejem športnoplezalne reprezentance pred ljubljansko Mestno hišo

Vabljeni od blizu in daleč, da se poklonimo najboljšim na svetu!

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju Hačiodži 2019 na Japonskem je bilo najuspešnejše do zdaj, slovenska reprezentanca v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena in trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina se domov vrača s štirimi odličji, eno olimpijsko normo in vrsto drugih vrhunskih rezultatov. Skupna bera treh zlatih in srebrne medalje jo postavlja na mesto najuspešnejše reprezentance na letošnjem SP.

Prvo ime športnega plezanja je Janja Garnbret (Šaleški AO), edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, hkrati pa je tudi edina med slovenskimi športniki, ki je na enem svetovnem prvenstvu osvojila tri zlate medalje. V Hačiodžiju se je najprej zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, nato je postala prva ženska, ki je na istem svetovnem prvenstvu slavila v težavnosti in balvanih, nato pa edina v zgodovini športnega plezanja s trojčkom zlatih medalj v težavnosti, balvanih in kombinaciji. S skupno šestimi zlatimi odličji je ženska z največ zmagami na svetovnih prvenstvih, poleg njih ima še srebrno, na Japonskem pa si je priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre Tokio 2020 ter postavila osebni in slovenski ženski rekord v hitrosti. Uspeh Garnbretove je dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je navdušila z naslovom svetovne podprvakinje v težavnostnem plezanju, in to v sezoni, ko je prvič stopila na zmagovalni oder svetovnega pokala (tretje mesto na balvanih).

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker