Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Danes prve kvalifikacije

... za kombinacijo: ženske, za moške bodo dan kasneje, ko bo tudi ženski finale ...
Po včerajšnji hitrostni preizkušnji je znano: v kvalifikacije za kombinacijo pet naših

PZS - Manca Ogrin: Šesti tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju na Japonskem je bil v znamenju hitrostnega plezanja.

V hitrostnem plezanju, ki ni slovenska paradna disciplina, se je na Japonskem pomerilo sedem slovenskih kombinatorcev. Med dekleti je bila najhitrejša Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je s časom 9,157 za 31 sekund izboljšala svoj osebni rekord v hitrosti in postavila nov najboljši slovenski ženski dosežek v tej disciplini. Med 83 tekmovalkami je bila druga najboljša Slovenka Lučka Rakovec (PK FA) na 47. mestu (10,774 s), Vita Lukan (ŠPO  Radovljica) se je uvrstila na 65. (14,511 s) in Mia Krampl (AO Kranj) na 69. mesto (15,119 s).

V moški konkurenci se je najbolje odrezal Jernej Kruder (ŠPO Celje Matica), ki je s časom 7,569 s dosegel 50. mesto med 96 tekmovalci, Anže Peharc (AO Kranj) se je s časom 9,009 s uvrstil na 76. in Domen Škofic (ŠPO Radovljica) s časom 9,786 s na 83. mesto.

Zmnožek rezultatov v vseh treh diciplinah (balvani, težavnost in hitrost) je odločil tudi o dvajseterici v ženski in moški konkurenci, ki si je priplezala nastop v kvalifikacijah kombinacije. Za prvo favoritinjo Garnbretovo, ki je na Japonskem že postala svetovna prvakinja v balvanskem in težavnostnem plezanju, ni bilo dvoma o napredovanju, med dekleti pa ji bodo delala družbo še Kramplova (napredovala je kot 6. v kombinaciji), Rakovčeva (11.) in Lukanova (20.). Med fanti bomo imeli v kombinaciji le enega predstavnika, najboljšega slovenskega kombinatorca Kruderja, ki si je zagotovil nastop v kombinaciji s skupno 17. mestom, žal pa se ni uspelo kvalificirati Škoficu (26.) in Peharcu (44.).

Dekleta kvalifikacije kombinacije čakajo že jutri, 18. avgusta, za medalje pa se bodo borile v torek, moški se bodo v kvalifikacijah pomerili v ponedeljek, finale pa je na sporedu v sredo. Dvajseterico torej čakajo tri preizkušnje v razponu sedmih ur, in sicer se bodo najprej pomerili v hitrosti, sledijo trije balvanski problemi, zadnja pride na vrsto smer v težavnosti. V finale se jih bo uvrstilo osem z najnižjim zmnožkom rezultatov v posamezni disciplini.

G-L, 17.08.2019IFSC
YouTube prenos v živo, rezultati tekme v hitrosti


Zgodbe o svetovnem rekordu hitrostnega plezanja
Men's and women's 15-metre speed world record

Doslej: prvih dvanajst držav po dosežkih ekip

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti