Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mi ga spet uživamo

MK PZS - Jure Čibej: ... ali nagradni tabor v Bavšici 2019

V tednu od 14. do 20. julija 2019 smo se v PUS Bavšica zbrali člani najboljših ekip iz tekmovanj MIG in SPOT, ki smo tedensko bivanje prejeli kot nagrado za uspeh na tekmovanjih. Nihče od nas ni vedel, kaj točno bomo počeli, vsi pa smo prišli zagnani ter polni pričakovanj in navdušenja.

Naše navdušenje pa ni obstalo ob prihodu, saj smo skozi teden počeli skoraj vse, kar v enem tednu lahko storiš. Kljub hitro spremenljivem vremenu nam je vodstvo, ki ga je sestavljalo 6 članov sestavilo odličen program. Imeli smo veliko prostega časa, vse aktivnosti pa so bile prirejene tako, da nihče ni ostal praznih rok. Veliko smo se kartali (tarokirali!!!!!!) in ob drugih igrah družili med seboj, med aktivnostmi pa smo se spoznavali in učili. Da pa to ni bil le tabor za lenuhe, smo se odpravili tudi na pohod do trdnjave Fort Herman nad Klužami, vodniki pa so nam pripravili orientacijo po dolini Bavšice. Veliko smo tudi prepevali in igrali, še posebej zvečer, ko smo se družili ob kresu. Omembe vredna je tudi planinska poroka, na kateri so si 4 pari mladih src obljubili (ne)zvestobo do naslednjega tabora v Bavšici. Čas se je našel tudi za fotografijo, ter celo za program, ki smo ga sestavili udeleženci za vodstvo. Tam so se vodniki preizkusili v različnih izzivih s področji, ki jim predstavljajo hobije oziroma zabavo, nato je sledil še kviz, nazadnje pa še krst vodstva. Pa kopali smo se tudi in sicer kot običajno v mrzli Koritnici, ki je takrat merila okrog 8 stopinj. Vse aktivnosti je spremljala odlična prehrana, brez katere v takem tednu ne bi šlo.

V tem tednu smo torej res počeli veliko različnih stvari in to nam je zelo všeč. Vsi smo se strinjali, da smo sklenili nova prijateljstva ter ujeli nekaj nepozabnih trenutkov in tudi obljubili, da se v Bavšico še vrnemo na druge akcije, ki tam potekajo. Težkih src smo se razšli in si obljubili, da se še kdaj srečamo.

Za odlično izveden tabor gre zahvala vodstvu s Timom Peternelom na čelu. Ne pozabimo tudi kuharic, ki sta v kuhinji preživeli cele dneve in nam skuhali odlično hrano. Teden bo zagotovo vsem ostal v neverjetnem spominu in bomo radi tudi drugim pripovedovali o dogodkih tistega tedna.

DOMOV ŠE NE GREMO!!!
P.S.: PIKOLO NE OBSTAJA!!!!! :D
Jure Čibej,
udeleženec tabora
PS: Fotoutrinki stanujejo na našem Facebook profilu. =)

PZS, 07.08.2019 14.00
Mi ga spet uživamo ali nagradni tabor v Bavšici 2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti