Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Odločili ste:

Siol, 13.08.2019 07.00
Izberite naj planinsko kočo 2019; v finalu jih je deset!


PZS, 13.08.2019
Deset finalistk akcije Naj planinska koča 2019

nedelja, 25. avgust 2019, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 615

SiolNET: to je deset finalistk akcije Naj planinska koča 2019

Vse od konca junija je na naši spletni strani potekalo glasovanje za najboljšo planinsko kočo v Sloveniji. Z včerajšnjim dnem se je prvi krog glasovanja iztekel, kar pomeni, da ste ljubitelji gora s svojimi glasovi izmed 157 planinskih koč že izbrali deset finalistk - pet koč iz kategorije naj planinska koča in pet iz kategorije naj visokogorska planinska koča, kamor spadajo težje dostopne planinske postojanke. Katere imate vi najbolj v čislih? Glasujte!

Kaj sploh je tisto, kar planinski koči daje predznak najboljša?

Za nekatere sta pomembna gostoljubnost oskrbnikov in posluh za želje planincev, drugim sta pomembni pestrost ponudbe in dobra hrana, za tretje največ štejeta urejenost koče in čistoča, nekateri pa stavijo na dostopnost.

Kakorkoli že, bralci Siol.net ste v prvem krogu 5. sezone akcije Naj planinska koča 2019, ki jo organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, svoje glasove razporedili med 157 planinskih postojank – 29 visokogorskih in 128 planinskih koč na nižje ležečih terenih.

Sledi finalni krog, v katerem vas vabimo, da znova oddate svoj glas. Glasovanje poteka v dveh kategorijah, kar pomeni, da morate izbrati svojo favoritinjo v kategorijah naj planinska koča in naj visokogorska planinska koča. Glasovanje bo trajalo do 11. septembra 2019, ko bomo razglasili zmagovalki. Lani ste izbrali Valvasorjev dom pod Stolom in Klemenčo jamo pod Ojstrico.

Finalistke izbora Naj planinska koča 2019 (razvrščene po abecednem vrstnem redu) so:
Kategorija naj planinska koča
 
Kategorija naj visokogorska planinska koča
Dom na Komni
Krekova koča na Ratitovcu
Pogačnikov dom na Kriških podih
Triglavski dom na Kredarici
Zasavska koča na Prehodavcih
eXTReMe Tracker