Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Osem Slovencev

Balvansko zlato za Janjo (foto Manca Ogrin)... v polfinalu svetovnega prvenstva Hačiodži 2019 - težavnost,
ki bo jutri ob 4. uri po našem času = v živo na TV SLO 2, IFSC.tv

Janja Garnbret kot vodilna vstopa v polfinale, kamor so se uvrstili tudi Mia Krampl (7.), Tjaša Kalan (12.), Lučka Rakovec (16.), Vita Lukan (18.), Domen Škofic (15.), Martin Bergant (23.) in Luka Potočar (26.).

Od slovenskih tekmovalk so se med najboljših 26, kolikor se jih bo pomerilo v polfinalu, ob Janji, ki je bila prva, uvrstile še Mia Krampl s sedmim, Tjaša Kalan z 12., Lučka Rakovec s 16. in Vita Lukan z 18. rezultatom kvalifikacij. Polfinale je bil med dekleti predaleč le za Mino Markovič na 46. mestu, ki je nastopila na svojem že osmem svetovnem prvenstvu, v preteklosti pa na SP-jih osvojila pet kolajn - srebrno in bronasto v težavnosti ter tri bronaste v kombinaciji.

V moški konkurenci bodo v polfinalu težavnosti nastopili tudi trije Slovenci, in sicer Domen Škofic, ki si je v kvalifikacijah priplezal 15. dosežek, ter Martin Bergant in Luka Potočar s 23. oz. 26. rezultatom. Polfinale se je za las izmuznil Jerneju Kruderju na 28. mestu, ki se je včeraj v balvanski konkurenci uvrrstil med najboljšo deseterico, Anže Peharc pa je dosegel 41. mesto.

Polfinale in finale v težavnostnem plezanju bosta v četrtek, 15. avgusta. Polfinale se začne ob 4.00 po slovenskem času, spremljati ga bo mogoče prek spletne strani IFSC, ženski finale je na sporedu ob 13.00, moški pa bo 14.00, oba bo na 2. programu v živo prenašala TV Slovenija.

Vir: PZS

IFSC Svetovno prvenstvo Hachioji 2019
Rezultati
- balvani:     ženske | moški
- težavnost: ženske | moški

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti