Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

V Hačiodžiju,

... predmestju glavnega mesta Japonske Tokiu, se je davi po srednjeevropskem času začelo letošnje svetovne prvenstvo v športnem plezanju. - Urnik tekem

SiolNET/Sportal, 11.08.2019 09.00
Janja Garnbret brez težav skozi kvalifikacije, v polfinale še tri Slovenke

Z ženskimi kvalifikacijami v balvanih se je v japonskem Hačiodžiju v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času začelo svetovno prvenstvo v športnem plezanju. Od petih Slovenk so bile v kvalifikacijskem krogu uspešne kar štiri.

V torkov polfinale (začel se bo ob drugi uri) so se uvrstile aktualna svetovna prvakinja v balvanih in kombinaciji Janja Garnbret, Lučka Rakovec, Mia Krampl in Urška Repušič.

Garnbretova je v zgolj petih poskusih dosegla vrh vseh petih kvalifikacijskih smeri in si prvo mesto deli z Japonko Akiyo Noguchi.

Rakovčeva ima 7., Kramplova in Repušičeva pa sta si razdelili 19. mesto kvalifikacij. Viti Lukan se je polfinale za las izmuznil. Dosegla je namreč 21. rezultat, v polfinale pa se je uvrstilo 20 tekmovalk.

Kvalifikacije v moški konkurenci bodo na sporedu jutri, 12. avgusta, z začetkom ob tretji uri po srednjeevropskem času. Prvenstvo bodo tako začeli tudi Jernej Kruder, Anže Peharc, Domen Škofic in Gregor Vezonik, tretji z lanskega svetovnega prvenstva.


TV Slovenija bo na 2. programu v živo prenašala vse finalne tekme. Isti dan ob 16.30 in/oz. 17.00 bodo na sporedu posnetki finala (razen hitrostnega plezanja 17. 8.).
Prenos vseh polfinalnih in finalnih tekem bo mogoče v živo spremljati na IFSC.tv.

IFSC Svetovno prvenstvo Hachioji 2019
Rezultati - balvansko: ženske | moški

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti