Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Vrstni red v ...

Friko, 19.07.2019 13.07
Janja Garnbret vodilna v posebnem seštevku kombinacije

ŽENSKE
1. Janja Garnbret (SI)
2. Akiyo Noguchi (JP)
3. Miho Nonaka (JP)
4. Jessica Pilz (AT)
5. YueTong Zhang (CN)

MOŠKI
1. Tomoa Narasaki (JP)
2. Jakob Schubert (AT)
3. Kokoro Fujii (JP)
4. Manu Cornu (FR)
5. Jan Hojer (DE)


IFSC: Qualification System (PDF
          Olympic Competition Schedule
 

 

ponedeljek, 22. julij 2019, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 370

Friko - Jernej Peterlin: ... posebnem seštevku kombinacije, ki prinaša kvote za nastop na kvalifikacijski tekmi za udeležbo športnih plezalcev na olimpijskih igrah Tokio 2020.

Mednarodna zveza za športno plezanje je po dveh tekmah za svetovni pokal v težavnosti je objavila trenutni vrstni red.

Za seštevek v kombinaciji štejeta dva najboljša nastopa v svetovnem pokalu v vsaki disciplini. Končni vrstni red bo dal odgovor, katerih dvajset tekmovalcev in tekmovalk bo nastopilo na kvalifikacijski tekmi v kombinaciji, ki bo ob koncu sezone potekal v francoskem Toulousu. Pri ženskah je trenutno na prvem mestu Janja Garnbret, med najboljših dvajset pa sta tudi Lučka Rakovec na osmem ter Mia Krampl na trinajstem mestu. V moški konkurenci je od naših med dvajset najboljših Jernej Kruder na štirinajstem mestu. Zelo blizu dvajseterice sta tudi Anže Peharc in Vita Lukan, ki si lahko v drugem delu sezone z dvema dobrima uvrstitvama v težavnosti še priborita nastop na kvalifikacijski tekmi.

Celoten vrstni red v posebnem seštevku kombinacije > 

Kako bo popolnjen končni seznam udeležencev na OI 2020? Prvih sedem tekmovalcev in tekmovalk si bo nastop na največjem športnem dogodku zagotovilo na svetovnem prvenstvu v kombinaciji, ki bo v avgustu potekalo na Japonskem. Avtomatično ima po eno mesto že zagotovljeno Japonska kot država gostiteljica, enemu tekmovalcu in tekmovalki pa bo posebno povabilo dodelila tripartitna komisija, tako da bo po svetovnem prvenstvu zasedenih že devet mest. Naslednjih šest tekmovalcev in tekmovalk se bo na OI uvrstilo na že prej omenjeni kvalifikacijski tekmi v Franciji, preostala mesta pa bodo zapolnili s kontinentalnimi prvaki.
Dodajmo še, da lahko na OI nastopita največ dva tekmovalca oziroma tekmovalki iz vsake države. V primeru, da se iz ene države uvrsti več tekmovalcev si nastop zagotovi naslednji uvrščeni na kombinacijski rang lestvici. Kvote za nastop v Tokiu 2020 se delijo na posameznega tekmovalca in ne na državo, kar pomeni, da naprimer poškodovanega tekmovalca zamenja naslednji najboljši na rang lestvici, ki ima glede na vse že prej omenjene kvote pravico do nastopa.

Vir: Friko IFSC 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker