Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Briançon 2019

Friko, 19.07.2019 14.42
Šest naših plezalk in dva plezalca v polfinalu Briancona 

Rezultati: moški | ženske

Finale v živo (IFSC TV) bo danes zvečer.
Začeli bodo moški ob 20. uri, ob 21.30 pa bodo nastopile ženske.

sobota, 20. julij 2019, ob 05:31, Urednik G-L, ogledov: 611

Tradicionalno francosko prizorišče gosti tretjo tekmo za svetovni pokal v težavnosti. - Štirje Slovenci v finalu

STA, 19.07.2019 22.07: V sobotnem finalu tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v Brianconu bodo nastopili štirje Slovenci. Najboljša Slovenka Janja Garnbret je bila v polfinalu tretja.
SiolNET, 19.07.2019 22.12: Pred Garnbretovo sta končali Korejka Chaehyun Seo ter Japonka Natsuki Tanii. Mia Krampl je bila četrta in Vita Lukan osma. Brez polfinala sta ostali Mina Markovič na 12. mestu ter Lučka Rakovec na 14. mestu. Pri moških sta si v polfinalu prvo mesto razdelila Američan Sean Bailey ter Japonec Hiroto Shimizu. Domen Škofic je osvojil šesto mesto.


Friko - Jernej Peterlin, 19.07.2019 14.42:
Šest naših plezalk in dva plezalca v polfinalu Briançona 

Pred kratkim so v Brianconu gostili najboljše paraplezalce na svetu, kjer so eno medaljo dosegli tudi naši paraplezalci, tokrat pa se na previsni steni potijo tudi najboljši športi plezalci in plezalke svetovnega pokala.
Dopoldne so bile na sporedu kvalifikacije, ki so slovenski ekipi prinesle kar osem mest v večernem polfinalu. Najboljše izhodišče pred nadaljevanjem si je po pričakovanjih zagotovila Janja Garnbret, ki bo v polfinalno smer štratala iz tretjega mesta, odlično četrto izhodišče ima pred nadaljevanjem Mia Krampl, deseterico pa zaključuje Vita Lukan. Med šestindvajset polfinalistk so se uvrstile še Tjaša Kalan (14.) ter Mina Markovič in Lučka Rakovec (obe 17.).
Pri moških bomo imeli v polfinalu dva predstavnika. Domen Škofic je po kvalifikacijah na zelo dobrem šestem mestu, Martin Bergant (25.) pa bo v polfinalu nastopil že na samem začetku.

Medtem ko pri moških ni večjih presenečenj in so med najboljšimi v kvalifikacijah predvsem najboljši tekmovalci zadnjih let, pa v ženski konkurenci vse boljše pleza mladi rod tekmovalk, ki nastopajo v svoji prvi sezoni svetovnega pokala. Na prvi dve mesti po uvodnih dveh smereh sta se uvrstili še ne šestnajstletni Chaehyun Seo (KOR), zmagovalka zadnje tekme v Chamonixu in druga na prvi tekmi v Villarsu, ter Natsuki Tanii (JAP), takoj za našima tekmovalkam pa sta uvrščeni šestnajstletni Natsumi Hirano (JAP) in YueTong Zhang (KIT).

Oznake: PLE, tekTEŽ
eXTReMe Tracker