Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Iz Lučke Bele

Primož Blaha: Nadaljujem z obiski malce zapostavljenih dolin.

Tokratna tura je bila ravno prav za današnje mešano vreme, saj je pot bolj zanimiva kot cilj.

Prejšnjič sem prehodil celo dolino, tokrat sem se zapeljal do izhodišča višje v dolini. Še vedno me je mikalo poiskati lovsko pot čez Grofov štant, o kateri sicer nisem našel nobenih informacij. Začetek poti sem opazil že prejšnjič, a sem tudi danes kmalu obrnil, saj je bilo višje videti ogromno podrtega drevja in sem šel rajši udobno po markirani poti.

Čez Stare stale, ob simpatičnem potočku, mimo Vodotočnika in na Desko, od koder me je mrzel veter hitro pregnal na jug po širokem grebenu čez Lastovec ter prečno po slikoviti lovski poti nazaj na Stare stale. Na poti dol sem malo izven poti odkril še nekaj lepih tolmunov potočka izpod Presedljaja. Takole napisano se niti ne zdi nič posebnega, a hoja je ves čas pravi užitek z vrsto malenkosti vse naokoli, ki navdušujejo, če jim le nameniš nekaj pozornosti.

Na poti nazaj sem obiskal še sotesko Brložnice, še en zanimiv skriti kotiček. Vode je bilo tokrat več kot prejšnjič, tako da sem si temeljito umil noge, saj pogosto ne gre drugače kot kar po strugi (naslednjič pridem na kakšen bolj vroč poletni dan!). Je bilo pa manj plavja in sem prišel do konca soteske (dolga je kakšen kilometer). Sicer je najlepši del na začetku po potoku in osrednji, najožji del.
Za konec pa moram pohvaliti Občino Luče, ki sem jo prejšnjič tule pokritiziral glede opisa Brložnice na njihovi strani, zdaj pa vidim, da je ta posodobljen s slikami in praktičnimi nasveti.

Primož Blaha, 14.07.2019
Iz Lučke Bele na Desko + Brložnica 14.7.2019 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti