Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Selak zlat, Arh srebrn, Glušičeva bronasta

PZS, 01.07.2019 08.50
Selak zlat, Arh srebrn, Glušičeva bronasta na paraplezalnem mastersu v Imstu 

ponedeljek, 1. julij 2019, ob 05:04, Franci Savenc, ogledov: 113

PZS: ... na paraplezalnem mastersu v Imstu

V Imstu v Avstriji se je 30. junija končal tradicionalni masters za paraplezalce, ki šteje za nekakšen uvod v sezono pred svetovnim prvenstvom v Brianconu, ki bo v sredini julija.

Člani slovenske paraplezalne reprezentance so kot vedno do zdaj posegli po odličnih rezultatih in domov prinesli lepo zaokrožen set medalj. Tanja Glušič (AK Ravne) je bila v kategoriji B2, omejitve vida, tretja, Matej Arh (AO Kranj) je bil v kategoriji RP1, omejitve gibanja, drugi, Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) pa je v kategoriji RP3, prav tako z omejitvijo gibanja, ponovil lansko zmago.

"Sem zelo zadovoljen s pripravljenostjo in rezultati. Ob tem bi dodal, da so še boljši, kot kažejo številke. Tako Matej kot Tanja imata v svoji kategoriji tekmovalca, ki bi gotovo sodila v višjo kategorijo, a izkoriščata ohlapnost pravil in luknje v klasifikacijah. S tem, koliko se jim to zdi moralno opravičljivo, se ne bi ukvarjal, upam pa, da na svetovnem prvenstvu to ne bo prineslo se kakšnih večjih krivic. Tekmovalcev je namrec več kot 100 in tudi za finale se bo treba pošteno potruditi. Mi si želimo le pošten boj in potem nam tudi dober rezultat ne bo ušel," pojasnjuje selektor Jurij Ravnik.

Paraplezalno svetovno prvenstvo bo 16. in 17. julija v francoskem Briançonu, slovenske barve bodo zastopali vsi trije člani paraplezalne reprezentance. Glušičeva in Selak sta na lanskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku osvojila bronasto odličje, za Arha pa bo to debi na največjem tekmovanju.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker