Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Poleg skakalcev

Primorske novice, 02.07.2019
Garnbretova bo plezala na kanalski zvonik

sreda, 3. julij 2019, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 654

Primorske novice: ... prihajajo plezalci - Garnbretova bo plezala na kanalski zvonik

V Kanalu v začetku avgusta pričakujejo najboljše tekmovalce v prostem plezanju s slovensko Janjo Garnbret na čelu. Na razpolago za podvige jim bodo dali zvonik domače cerkve.

Občina Kanal in tamkajšnje turistično društvo za letošnje poletje napovedujeta precejšnjo popestritev dogajanja v središču občine, največji potencial ima dogodek, ki bo teden pred dobro poznanimi skoki z mosta. Kot pojasnjuje predsednik društva Branko Dolenc, za soboto, 3. avgusta, pripravljajo tekmovalno plezanje po zvoniku kanalske cerkve. “Menda bo šlo za prvi tak dogodek v Evropi,” je Dolenc izpostavil, da gre za čisto novo zamisel.

Na preizkušnjo želijo pritegniti najboljše v prostem plezanju, prišla na bi tudi slovenska šampionka Janja Garnbret.
Tekmovalci bodo najprej imeli kvalifikacije na kamnitem loku mosta čez Sočo, za 21. uro pa je predviden finale na omenjenem zvoniku. Plezalci bodo morali premagati 25 metrov, do zvona se bodo vzpenjali pod reflektorji.

Kratkokrajnih zapor bližnje glavne ceste kljub temu niso predvideli. Kajti nastopajoči bodo plezali po steni zvonika, obrnjeni stran od prometnice, gledalci pa ne bodo stali pod zvonikom. Njim bo namenjena zelenica na desnem bregu Soče ob znanem mostu, s katere je po besedah Dolenca najlepši pogled na zvonik. • AS

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker