Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Peru Črnuška 2019 - sporočila

Črnuški AO - Anže Mihovec: V četrtek, 20. junija, je odšla v Peru črnuška odprava. Sestavljajo jo trije naši člani, predstavniki treh generacij,

... in sicer Aljoša Hribar, Primož Sedej in Ahac Istenič.
Glavni cilj odprave je plezati na šesttisočake in v steni El Sfinge. Želimo jim srečno pot do pod hribov in veliko plezalnih užitkov!

22. 6. smo prispeli v Limo, Ahacova prtljaga žal ne. Naslednji dan dobimo izgubljen prtljago. Do sedaj smo se klimatizirali s frikanjem ob jezeru Llake in Hatun Machayu.

27. 6. smo se odpravili pod vzhodno steno Vallunaraja. Prespali smo na višini 5100 metrov in naslednji dan poizkušali doseči vrh po severnem grebenu. Po preplezani rampi, ki nas je zadnjih deset metrov zaradi napihanega in nepredelanega snega zelo upočasnila, smo se na grebenu (ok. 5450 m) odločili, da se obrnemo in se spustili po vrvi nazaj do tabora.
Razočaranje ni bilo preveliko, saj je bil namen aklimatizacija.
Zdaj imamo dva dni počitka in čas za kovanje novih načrtov.

7. 7. Včeraj smo prišli iz doline Ishinca. Z Aljošo sva splezala smer North Face v Ranrapalci (D+, 900 m), Ahac je moral zaradi slabosti obrniti. Smer je imela tri skalne raztežaje vse ostalo je bilo kr ok. Po 19 urah sva bila nazaj v bivaku. Plan je bil osvojiti še Tocllarayu po normalki, vendar Ahac še ni bil najboljši, na žalost vseh pa se je vreme v hribih zelo poslabšalo. Par dni počitka, nato pa novi plani ...

11. 7. Včeraj smo prišli iz doline Paron, kjer smo splezali smer "1985 Route" 6c+, 750 m v steni La Esfinge (5325 m). Smer smo splezali prosto v 11,5 h in se tako izgonili mrzlemu bivaku.

18.7. Evo nas, oziroma sva samo še Ahac in jaz... Aljoša je mal zbolu, preden smo šli v hribe in ker je moral v Sloveniji še neke stvari uštimat, je odšel že nazaj v slo. Z Ahacom sva se včeraj vrnila iz doline Ishinca, kjer sva osvojila še en 6tisočak Tocllaraju 6032m (D, normalen pristop). Ker je bilo oblačno in vetrovno sva imela goro samo zase. Na vrhu pa naju je za nekaj trenutkov celo "pobožalo" sonce. Super lepa tura! To je to... Še par dni turizma, cerveze in lomotov, pol pa dam.

Črnuški AO, 01.07.2019
Črnuška oprava v Peru
Fotografije: myalbum.com


G-L: vtg2019 | VTG 

 


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti