Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kriški podi

29.06.2019
Kriški podi
 

ponedeljek, 1. julij 2019, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 749

Bojan Ambrožič: ... sodijo med najlepše predele Julijskih Alp.

V take kraje je kar malo škoda hodit v slabem vremenu, saj smo zelo prikrajšani za razglede. Tokrat pa je bilo ob vročinskem valu vreme cel dan brez oblačka.

Začel sem na parkirišču v Vratih (celodnevna parkirnina znaša 3,5 €). Nato pa sem skozi Bukovlje dostopil do Sovatne.

V spodnjem delu poti je bilo zelo vroče. Višje pa je bilo zelo prijetno hladno. Sam obožujem vročinske valove. Dokler temperature znatno ne presežejo 40 °C, mi je še vedno zelo v redu vreme. Na Dovških vratcih sem zavil proti Stenarju. Žal pa me je zaustavilo snežišče nad Stenarskimi vratci. Zato sem se namesto na Stenar povzpel na sosednji Križ. S Križa sem sestopil do Pogačnikovega doma. Nato pa sem nadaljeval na Bovški Gamsovec.
S tod se je z vrha odprl čudovit razgled na Triglav. Sem užil dan in kar malo poležal v travi. Nato sem prek Luknje sestopil nazaj v Vrata. Razmišljal sem, da bi turo podaljšal še prek Triglava. Vendar nisem upal, ker nisem bil prepričan, da je pot čez Plemenice povsem kopna. Zato mi je po koncu ture ostalo še veliko časa, ki sem ga izkoristil za plezanje po novi ferate ob Jermanovem slapu. Več o tem pa v naslednjem blogu. [G-L: Ob Jermanovem slapu]

eXTReMe Tracker