Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ob Jermanovem slapu

Bojan Ambrožič: ... v bližini ferate Hvadnik, so pred kratkim navrtali čisto novo ferato, ki zaenkrat še ni uradno odprta, niti poimenovana.

Ferata je tako nova, da ob mojem prihodu še domačini, ki sem jih srečal, niso vedeli, da obstaja. Poteka v soteski ob Jermanovem slapu.

Začetek ferate je kar z asfaltne ceste v Gozd Martuljku, tik pred mostom, ki preči potok, ki priteče iz Jermanovega slapu. Že začetek ferate je kar težaven (D) – navpičen vzpon čez gladko steno, ki pripelje do Jermanovega slapu. Sledi prečenje potoka čez viseči most. Nato se začne najtežji del ferate, ki poteka po steni na levi strani slapu. Stena je tu deloma previsna. Skobe pa so precej narazen. Naravnih oprimkov pa tudi ni precej veliko. Težavnost je ves čas okoli D, mogoče celo D/E. Nato sledi zelo izpostavljena prečnica v desno, ki pripelje v sotesko nad slapom. Sledi še en most čez potok in že se začne zaključni del ferate. Tudi zadnji del ni nič manj napet kot prejšnja dela.

Sestop po isti poti, kot iz ferate Hvadnik. Pohvale postaviteljem ferate za ureditev nove prave športne ferate.

2 komentarjev na članku "Ob Jermanovem slapu"

Peter Rožič,

Samo za info: ob včerajšnjem popoldanskem obisku sem ugotovil, da so (očitno graditelji?) odstranili varovalno jeklenico na vstopnem delu in most ter nekaj jeklenice na steni ob slapu. Očitno je vzrok ''prehitra'' reklama na FB in YT. Lepo bi bilo objavit kakšno "pojasnilo" s strani graditeljev, saj včeraj nisem bil edini, ki je ''ostal pred vrati''.


Franci Savenc,

Prejeli smo:
Pozdravljeni,
Prosili bi, da objavo o Jermanovi ferati odstranite z vaše spletne strani https://www.gore-ljudje.net/novosti/147922/?fbclid=IwAR0uKgFT1NRBfMaK-6nzl66Qh7ywjc5fisSZodU_B_jt_h40PzxfS9syqFM#19700101010000, saj ferata še ni dokončana in tehnično pregledana in je plezanje po njej fizično onemogočeno z odstranitvijo jeklenic v začetnem delu.
Ko bo območje Jermanovega slapu urejeno, vas bomo pravočasno obvestili.
Hvala za razumevanje!
Lep pozdrav,
Elizabeta Skumavc
organizacija prireditev in digitalni marketing

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti