Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po romarski poti

Novi tednik Celje: ... na dan državnosti

ŠENTJUR, VOJNIK, SLOVENSKE KONJICE - Društvo Slovenska romarska pot je tudi letos na dan državnosti skupaj z občinami Šentjur, Vojnik, Slovenske Konjice, z lokalnimi planinskimi društvi in župnijami, ki so ob poti, organiziralo pohod po Slomškovi poti.

Letos bo minilo 20 let, odkar je papež Janez Pavel II. razglasil Antona Martina Slomška za blaženega. Takrat so se odločili tudi za organizacijo pohoda po poti, ki je povezana s kraji, ki so bili Slomšku posebej domači: od njegove rojstne hiše v Slomu in domače župnijske cerkve prek Sv. Uršule, Žičke kartuzije, Brdc, kjer je bila domačija Slomškove matere, Črešnjic in Frankolovega do Nove Cerkve.

Letošnji pohod je bil organiziran z dveh smeri, in sicer iz Nove Cerkve in iz Sloma, skupni cilj in zaključek pa je bil na Sv. Uršuli nad Dramljami. Prav od tam izvira prva Slomškova ohranjena pridiga, ki jo je imel še kot bogoslovec. Letošnjega pohoda se je udeležilo približno 90 pohodnikov, na zaključni slovesnosti pa se je zbralo približno 200 ljudi. Ob koncu srečanja je daroval mašo upokojeni celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. NT

Novi tednik Celje, 27.06.2019
Na dan državnosti po romarski poti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti