Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Konec tedna

... bo v znamenju planinskih prostovoljskih akcij Gluhi strežejo v planinskih kočah in Stopiva skupaj, osvojimo vrh Delo:

Partnerji projekta želijo z vključevanjem prostovoljcev, oskrbnikov in obiskovalcev koč pokazati, da so gore dostopne za vse, tudi gluhe in naglušne ter slepe in slabovidne, in da smo kot družba zmožni delovati vključujoče.

Poslanstvo akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah, ki jo organizirata odbor Planinstvo za invalide/osebe s posebnimi potrebami Planinske zveze Slovenije in Mladinsko društvo za osebe z okvaro sluha VKLOP/IZKLOP (MOOSVID), je omogočiti polno dostopnost in vključevanje gluhih in naglušnih v družbeno okolje in vstop na trg dela, ozaveščati o njihovih zmožnostih in vzpostavljati sodelovanje med ljudmi, ki jih druži ljubezen do hribov in gora, njen namen pa je promovirati slovenski znakovni jezik in inkluzijo, ozaveščati o gluhoti in naglušnosti, razblinjati strahove in povečati stopnjo vključenosti.

Gluhi bodo 22. in 23. junija stregli v Planinskem domu na Zelenici, 29. in 30. junija v planinskih domovih na Boču, Uštah - Žerenku in pri Gospodični na Gorjancih, 6. in 7. julija v Tamarju, na Okrešlju in Kriških podih, 3. in 4. avgusta na Kredarici, pod Stolom in v Ruški koči, 7. in 8. septembra na Kamniškem sedlu, Čemšeniški planini in Slavniku, zaključek akcije pa bo 14. in 15. septembra na Mrzlici.

Akcija Stopiva skupaj, osvojimo vrh poteka pod okriljem Odbora Planinstvo za invalide/OPP Planinske zveze Slovenije, Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije in Zveze Lions klubov Slovenije, ki želijo z združenimi močmi spodbuditi čim več slepih, slabovidnih in oseb z okvaro vida, da se pridružijo akciji, predstaviti planinstvo kot možnost aktivnega preživljanja prostega časa, približati slepoto drugim in družbi z jedilniki v brajlici in povečani pisavi ter s primerno podporo slepim in slabovidnim omogočiti doseganje planinskih ciljev.
Slepi in slabovidni planinci se bodo tako v soboto, 22. junija, pod strokovnim vodstvom podali na Zelenico in Planinski dom na Boču, 23. junija pa na Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih in Kočo Antona Bavčerja na Čavnu. Vsi pohodi bodo inkluzivni in tako namenjeni vsem planincem.

Vir: Manca Čujež/PZS.si 

PZS, 19.06.2019 09.00
Gluhi strežejo v planinskih kočah in Stopiva skupaj, osvojimo vrh

  
Delo, 19.06.2019 12.02

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti