Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 13.06.19

Primorski dnevnik: Nočni pohod na Slavnik | Skupina »drugače mladi« | Pravočasno urediti zavarovanje in članarino | Ob prijavi dohodkov podprimo delovanje planinskih društev

Nočni pohod na Slavnik

Planinsko društvo Hrpelje-Kozina organizira v soboto, 15. junija, 24. nočni pohod na Slavnik. Odhod ob 20. uri izpred Vaškega doma Hrpelje. Hoja po označeni poti traja predvidoma tri ure in vodi najprej do bivaka Pri lipi, se nadaljuje ob Kotlu, Jegnu in Grmadi na vrh Slavnika. V Tumovi koči se bodo pohodniki sprostili in odpočili, nato pa bodo sestopili v Podgorje, od koder jih bo avtobus peljal na izhodiščno točko. Nujna je pohodniška oprema, pohodniške palice in svetilka, četudi bo polna luna.

Skupina »drugače mladi«

Člani planinske skupine SPDT »drugače mladi« se bodo podali v petek, 21. junija, na izlet v brkinsko Ostrožno Brdo, kraj, ki so ga po italijanski zasedbi slovenskega ozemlja preimenovali v Monteforte del Tunavo. Obiskali bodo Ostroško partizansko bolnico - Zalesje. Zbirališče ob 8. uri v Bazovici pri Kalu. Prevoz z osebnimi avtomobili. Izlet je primeren za vse, predvideni sta dve uri lagodne hoje. Nujna pohodniška obutev.

Pravočasno urediti zavarovanje in članarino

Na seji 6. junija je glavni odbor SPDG, poleg drugih zadev, razpravljal tudi o delovanju v poletnih mesecih. Društveni sedež na Verdijevm korzu 51/int bo redno odprt še do začetka julija. Ker se je sezona dopustov in planinskih izletov in tudi zahtevnejših izletov v visokogorje že začela, društvo vabi člane, da pravočasno uredijo članarino in zavarovanje, preden se odpravijo na turo. Sedež je odprt ob četrtkih (tudi danes) med 19. in 20. uro.

Ob prijavi dohodkov podprimo delovanje planinskih društev

Se je v teku rok za vlaganje prijav dohodkov. Tudi letos je mogoče z izpolnitvijo posebnega obrazca in z navedbo davčne številke društva podpreti delovanje. Prav te dni je prispelo obvestilo, da se je za tako obliko pomoči odločilo okrog 40 davkoplačevalcev. Društvo SPDG bo od finančne uprave prejelo nekaj manj kot 1500 evrov. Davčna številka društva je 80004000313.

Primorski dnevnik, 13.06.2019 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti