Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Travnato sleme Visoko

14.06.2019

Travnato sleme Visoko

sobota, 15. junij 2019, ob 05:28, Andrej Bračič, ogledov: 390

Skrite poti - Andrej Bračič: Vzpon na Visoko je dolg in težak z dolgimi in strmimi spusti za entuziaste z gorskimi kolesi.

Tokrat sem štartal iz Velenja, v enem izmed večjih slovenskih mest. Najprej prečim glavno cesto Velenje – Dravograd, nato sledi ne pretirano strm vzpon po nekakšni soteski do večjega travnika z čudovitim pogledom pod Dobračem.

Priklopim se na planinsko pot, ki je del Šaleške planinske transferzale, ki me pelje vse do Turistične kmetije Tuševo, kjer pridem na asfaltirano podlago. Vozim se mimo lepo urejenih kmetij in uživamo v pogledu na Šaleško dolino. Pri centru Veduna, si napašem oči na prelepem jezeru in nad njim zavijem na kolovoz. Tu se začne prava pustolovščina. Gor in dol, po blatu pa po suhem

do kmetije Osredčan. Vzpnem se po gozdni cesti proti domačiji Ramšak in spust do domačije Habe. Na sam vrh Visoko zagrizem v strm klanec. Spustim se po grebenu, ko pridem na cesto do prve hiše sem pozoren, saj se levo odcepi slabo vidna pot do zapuščene kmetije. Sledi težak dolg in strm spust primeren za entuziaste z gorskimi kolesi.

Oznake: KOL
eXTReMe Tracker