Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vseslovenski

... alpinistični tabor - Pipa miru bo na Petkovih njivah pod Vršiči od 21. do 23. junija

Tabor Kamničani v okviru odseka organiziramo že 13 let in je namenjen spominu na vse umrle alpiniste, prijatelje, katerih se mnogokrat spominjamo. Pipa pa je namenjena predvsem sprostitvi razgretih strasti.

Največ se seveda pleza alpinistične smeri. Tečajniki lahko opravijo izpitno turo za mlajšega pripravnika in nova generacija alpinistične šole več dni preživi v hribih, pleza in uživa. Namen je plezanje v okoliških hribih (Vežica, Vršiči, Lučki dedec, JV stena Lučke Brane ali Babe in južna stena Ojstrice, lahko tudi severna). V okolici nekdanje koče na Korošici so tudi športno plezalne smeri.
Dobra družba in veliko vzponov »ta zagnanim« ne uide.

Spi se v šotorih v okolici kurišča pod steno na njivah. Po odsekih se organizirajte glede šotorov in hrane (posode, gorilniki, šotor ...). Tekoča voda je pod Lučkim Dedcem, 200 metrov od pogorele koče. Na petkovih njivah skrbimo, da vse kar prinesemo s seboj tudi odnesemo nazaj v dolino. Vsi glasbeniki ne pozabite svojih inštrumentov, da bo ob večerih glasno. Znamenita pipa miru bo zaokrožila v petek in soboto zvečer.

Dostop do Petkovih njiv je možen iz doline Kamniške Bele ali s planine Podvežak.

Dodatne informacije: ziga.orazem@gmail.com.

Zagotavljam da se bomo imeli odlično, prostora za šotore ne bo zmanjkalo, dostopa do pod sten ni veliko; samo do Petkovih njiv moraš prikorakati s težkim nahrbtnikom.
Se vidimo!
Vodja tabora: Žiga Oražem, AO Kamnik

KA PZS, 12.06.2019
Vseslovenski alpinistični tabor - Pipa miru

Vir: AO Kranj

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti