Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nagradili projekt

Primorske novice - STA: ... Planinstvo za invalide - Priznanje Planinski zvezi Slovenije
PZS: Naj prostovoljni projekt 2018 - planinstvo za invalide/OPP

KRANJ • Priznanje za najboljši prostovoljski projekt Planinski zvezi Slovenije
Nagradili projekt Planinstvo za invalide

Projekt Planinstvo za invalide je najboljši prostovoljski projekt v lanskem letu.

• Priznanje za najboljši prostovoljski projekt minulega leta je na včerajšnji podelitvi Prostovoljec leta 2018 prejela Planinska zveza Slovenije. Prislužila si ga je s projektom Planinstvo za invalide oziroma osebe s posebnimi potrebami. Predsednik republike Borut Pahor, ki je gostil prireditev, se je spomnil, da je bila ob začetku njegovega pokroviteljstva Slovenija še v krizi in je bilo prostovoljstvo, zlasti njena socialna razsežnost, v polnem razmahu. Ljudje so priskočili na pomoč drug drugemu in nastal je vtis, da utegne to usahniti po koncu krize, a se to ni zgodilo. “Zdi se, da je prostovoljstvo, ki ima v slovenski družbi že dolge korenine, po krizi dobilo nov zamah in postalo morda celo naš življenjski stil,” je ocenil predsednik. STA 


PZS, 12.06.2019 09.30
Naj prostovoljski projekt 2018 - projekt planinstvo za invalide/OPP

Predsednik republike Borut Pahor je pripravil sprejem ob sklepni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018 v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije. Mladinski svet Slovenije je letos sedemnajstič podelil naziv Naj prostovoljke, prostovoljca, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za leto 2018. Letos so podelili dve dodatni priznanji. Zadnja leta natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Natečaj je organiziran, da bi pokazali javnosti, da je prostovoljsko delo izjemno raznovrstno, koristno tako za prostovoljce kot družbo in predvsem, da si zasluži ugled in pozornost. Predsednik države je poudaril, da je prostovoljstvo v porastu, da si ljudje pomagamo, da je prostovoljsko delo opaženo in spoštovano. Izjava je zapisana na uradni spletni strani >

Nagrado so iz rok predsednika države Boruta Pahorja za Naj projekt 2018 Planinstvo za invalide/OPP prevzeli člani odbora: Marjeta Čič, Irena Lamovec, Tjaša Filipčič in Jurček Nowakk.

Planinska zveza Slovenije je z ustanovitvijo odbora odprla vrata sprejemanju drugačnosti, sprejela planinstvo kot način življenja za vse. Potrdila svojo poslanstvo o enakosti in dostopnosti gora za vse.

Nagrada je priznanje našemu delu, je tudi odgovornost, ki jo jemljemo z vso resnostjo ter strokovnostjo in bomo nadaljevali z delom z isto vnemo, zagnanostjo in še aktivnejšim sodelovanjem. Nagrada ni samo za 14 članov odbora, ampak za vse sodelujoče v programih, akcijah, projektih, taborih, pripravljalnih aktivnostih, dnevnik, priročnik, usposabljanja in še mnogo drugih dejavnostih.

Primorske novice, 12.06.2019
Nagradili projekt Planinstvo za invalide 


 

 

 

 

 

 

 

 

12.06.2019 09.30

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti