Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veliki Klek

AO Kranj - Katarina Rogelj: ... Računali sva na vremensko okno v soboto popoldan in nedeljo. ...

Na stenci me dva tedna nazaj Sara vpraša: “Katarina, a bi šla žurat?”
V absolventskem življenju, kakršnega sem deležna, mi nič ne preprečuje takega dejanja, zato sem takoj za. Še datum najdeva, 24. maja, lokacija pa … bova še videli.

Prejšnji ponedeljek pa prileti Sarin sms, če bi šla čez vikend na Grossglockner. Žur zagotovljen!

Računali sva na vremensko okno v soboto popoldan in nedeljo. Začeli sva na parkirišču pri koči Locknerhaus, kjer sva pol ure čakali, da je ponehal dež.

/.../ Potem sva po 20 minutah nošnje smuč že podrsavali do Studlhutte, do najinega prenočišča. Sneg in vreme sta bila precej gnila, ampak kar je treba, ni težko.
... potem sva malo zgrešili.
... pa prečili do koče.

Ko sva prišli v zimsko sobico, je bilo že prijetno vroče, saj so Madžari že lepo zakurili v gašperčku. Potem pa so postregli z informacijo, da so ta dan greben Studlgrat nekateri že poskušali preplezati, a neuspešno, bojda zaradi velike količine mehkega snega, da pa je po normalni poti že potegnjena gaz. Glede na lavinske razmere in vreme, ki je kazalo sončno le nedeljo dopoldan, sva se odločili, da greva gor kar po normalni poti. Po prekrokani noči (vročina v sobi in krakanju podobni glasovi iz drugih ležišč) sva oprtali na srečo ovenele nahrbtnike in se odpravili cilju naproti.

Dalje med slikami na AO Kranj >

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti