Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 31.05.19

Primorski dnevnik: Markacijska akcija | Trupejevo poldne | Dan slovenskih planinskih doživetij 2019

Markacijska akcija

Skupina petnajstih markacistov, opremljena z žagami, škarjami, lopatami in drugim orodjem se je v soboto, 25. maja, zbrala na parkirišču pri gradu Socerb na Socerbu in se podala na urejanje Vertikale na odseku med Socerbom in Prebenegom ter pod Malim Krasom. Pri delovni akciji Slovenskega planinskega društva Trst so sodelovali tudi markacisti Primorskega MDO-ja in sicer člani Obalnega PD Koper, PD Piran, PD Snežnik in PD Postojna. Veliko število delavnih rok je bilo res dragoceno, saj so bili nekateri odseki poti že hudo zaraščeni, skoraj neprehodni, pa tudi markacije že težko razpoznavne. S skupnimi močni so markacisti opravili res dragoceno delo, ki ga bomo morali v jesenskih mesecih nadaljevati. Za pomoč in vloženi trud se vsem toplo zahvaljujemo.

Trupejevo poldne

V upanju, da se bo vreme končno vneslo, pripravlja Slovensko planinsko društvo Trst v soboto, 1. junija, pohod na Trupejevo poldne. Ta 1931 m visoka gora se nahaja v Karavankah, prav na meji med Slovenijo in Avstrijo. Za tokratni vzpon smo izbrali smer, ki vodi iz Gozda Martuljka do vasi Srednji vrh (nadmorska višina 960 m). Pot je lahka, hodili bomo večinoma po gozdni poti, premagali bomo 970 m višinske razlike, v obe smeri bomo rabili od 4.30 do 5 ur. Do izhodiščne točke se bomo peljali z osebnimi avtomobili, na razpolago bo tudi društveni kombi. Odhod ob 6 uri iz Bazovice pri Kalu. Obvezna planinska oprema in vremenu primerna obleka. Ob poti ni planinskih koč. Za vpisovanje in informacije je na razpolago tel. št. 345 2420325 (Mauro).
Srečanje slovenskih obmejnih planinskih društev

Kot smo že poročali, se bodo v nedeljo, 9. junija, na avstrijskem Koroškem, točneje v kraju Škofiče ob Vrbskem jezeru, srečali slovenski planinci, člani obmejnih planinskih društev. To bo že 48. srečanje. Po prihodu na zbirno mesto, se bodo najprej skupno podali na pohod. Organizatorji so v ta namen izbrali dve pohodniški poti: daljšo Pot Jedvovca (Wanderweg Pzramidenkogel) in krajšo Pohodniško pot Jerberk (Wanderweg Kathreinkogel) obe približujeta udeležencem kulturo in zgodovino tega predela Koroške. Skupnemu kosilu bo v zgodnjih popoldanskih urah sledil še kulturni program in prijateljsko druženje. Tržaški planinci se bodo proti Vrbskemu jezeru odpeljali z avtobusom. Odhod iz Trsta, Trg Oberdan ob 6 uri oziroma ob 6.20 s trga v Sesljanu.

Dan slovenskih planinskih doživetij 2019

Slovenska planinska zveza Slovenije in PD Lisca Sevnica vabita v soboto, 15. junija, na dan posvečen rekreaciji v naravi, na Dan slovenskih planinskih doživetij. Letošnje srečanje slovenskih planincev bo na Lisci. Organizatorji so za priložnost pripravili vrsto planinskih doživetji, za odrasle, mlade in najmlajše ter za turne kolesarje. Praznika se bodo udeležili tudi tržaški planinci, ki se bodo pridružili ostalim planincem iz Primorskega MDO-ja.
Z avtobusom se bodo zapeljali v Sevnico, od koder se bodo lahko podali na 3-urno nezahtevno turo iz Sevnice na Lisco. Tiste, ki bodo izbrali zahtevno plezalno turo iz Cerja na Lisco (ura vzpona), bo avtobus zapeljal do izhodiščne točke. Ostale, ki bi želeli na naravovarstveno turo po vrhu Lisce, pa bo avtobus zapeljal na vrh (1,5-2 uri hoje in spoznavanja flore in favne področja). Pohodom bo v zgodnjih popoldanskih urah sledil slovesni sprevod praporščakov ter slavnostna prireditev.
Odhod avtobusa ob 5.20 s Kozine - Petrolova bencinska črpalka. Prijave sprejemamo do sobote, 8. junija. Za informacije in prijavo pokličite na tel. št. 040413025 (Marinka).
SPDG vabi na Lajnar

Slovensko planinsko društvo Gorica organizira v nedeljo, 2. junija, planinski pohod na Lajnar (1549 m). Gora leži v Julijskih Alpah severno od Soriške planine, Za dodatne informacije in obvezno prijavo je na voljo telefonska številka 349 3887180 (Gabrijel).

30.05.2018
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti