Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Martin Šolar

PZS, 27.05.2019 09:30
Martin Šolar novi predsednik Združenja planinskih organizacij Balkana (BMU)

 

sreda, 29. maj 2019, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 447

... novi predsednik Združenja planinskih organizacij Balkana

Na volilni skupščini Združenja planinskih organizacij Balkana (BMU), ki je bila od 24. do 26. maja v mestu Korca v Albaniji, je bil za novega predsednika izvoljen podpredsednik PZS Martin Šolar.

Združenje planinskih organizacij Balkana (BMU - Balkan Mountaineering Union) je v neformalni obliki povezovanja delovalo od leta 2006, v letu 2011 pa je bilo združenje tudi uradno ustanovljeno. Sedež BMU je v Skopju (Makedonija), njegove polnopravne članice so planinske zveze Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne gore, Grčije, Hrvaške, Makedonije, Slovenije, Srbije in Turčije.

Na volilni skupščini BMU v Albaniji so delegati planinskih organizacij Balkana za novega predsednika izvolili podpredsednika Planinske zveze Slovenije Martina Šolarja, ki je na tem položaju nasledil Makedonca Jovico Ugrinovskega. Dosedanjim članom izvršnega odbora, tudi nekdanjemu predsedniku PZS Bojanu Rotovniku, zdaj članu vodstva Evropskega združenja planinskih organizacij (EUMA), se je staro vodstvo zahvalilo s posebnimi plaketami. Poleg Šolarja in Rotovnika je bil v delegaciji PZS na skupščini BMU tudi aktualni predsednik PZS Jože Rovan.

Na skupščini so obravnavali skupne aktivnosti in začrtali vizijo programa dela združenja za naprej. Izpostaviti velja predvsem pomen povezovanja, prenašanja znanj in izkušenj s področja planinstva ter nekaterih akcij, kot so pregled in uskladitev standardov znanj za planinske vodnike, vsakoletno orientacijsko tekmovanje in organizacijo taborov za mlade.

eXTReMe Tracker