Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Žiletov

AO Železničar: ... častni krog 2019 

Leto je ponovno na okoli, zemlja neutrdno drvi po svoji krožnici okoli sonca in spet je maj ... Če je običajno veljalo, da je vreme muhasto aprila, bi lahko to, skladno z iskušnjami preteklih dveh let, rekli za mesec maj.
Prvi napovedan datum za počastitev spomina na našega Žileta smo morali zaradi preslabe vremenske napovedi premakniti za en teden. Po dolgem korespondenčnem usklajevanju pa je neformalni samozvani organizacijski odbor potrdil, da vreme bo!
Na dan mladosti, 25. maja 2019, smo se zarana zbrali na Parmovi in se podali kilometrom naproti. Kot preteklo leto, smo tudi letos imeli potovanje po dveh trasah.

Tekaški triatlon so sestavljali Rambo, Kruh in Komandos, ki so izmenično tekli po ok. 10 km. Odlično organizirani so razdaljo po preko 70 kilometrov dolgi že lani preizkušeni trasi premagali izredno hitro. Med tem, ko je en tekel, ga je drugi spremljal na kolesu, tretji pa je z avtom skrbel za nemoteno oskrbo. Po desetih kilometrih so vloge zamenjali in tako vse do zadnjih nekaj kilometrov, ki so jih tovariško pretekli skupaj.

Kolesarki monoton, pa se je proti Kočevju odpravil po modificirani lanski trasi. Kolesarji Jiži, Roberto, Borja, Tomaž, Borat, Lomačina, Slavc, David, Kaja, Kozjek, Marjeta in jaz smo se ognili blatnega Golovca, smo pa za nagrado prejeli strmi klanec na Repče. Tam se je trasa priključila že poznani in dobro začrtani špuri.
Kolesarji smo se na pot odpravili jako ležerno in na svoji 85 dolžinski kilometrov in 1440 višinskih metrov dolgi trasi izvedli počitek s kavo v rezidenci načelnikovih staršev v Grosuplju, pravo delovsko malico smo si privoščili v Predstrugah, krče pa smo z magnezijevimi napitki ter piškoti premagovali na Sveti Ani nad Ribnico. Za oskrbo kolesarjev je skrbela ekipa Kozjek in Marjeta, ki sta vsak prekolesarila pol poti, drugo pol pa skrbela, da je bilo oskrbovalno vozilo vedno na pravem mestu.
Tudi letos se nismo uspeli ogniti popoldanskih ploh, čeprav pa le moramo priznati, da smo se tisti pravi ujmi srečno ognili. Pred prihodom na cilj smo kolesarji izvedli še prav posebno reševalno akcijo, ki se bo v zgodovino zapisala kot: "Marjetin naskok v Šalki vasi". Za več detaljov se obrnite nanjo.
Traso kolesarjev pa si lahko ogledate na relive.cc >

Obe skupini sta se srečali pri Rudniškem jezeru v Kočevju, kjer je bil tudi cilj športno-rekreativnega dela akcije. Tekači so celovito preizkusili vodo, kolesarji pa malo manj, je pa jezero pomagalo odstraniti večino blata, ki smo ga pridno nabrali na poti. Po dolgi poti je potrebno misliti tudi na zdravje. Prva rehidracijo smo opravili pri bližnjem Ribiču, kjer sta se nam pridružila še Bošt in Eva. Ravno ob zadnjem srku je na lokacijo prispelo tovorno vozilo sponzorja akcije Mapei, ki je v Ljubljano transportiralo kolesa, saj jih za nadaljni del programa nismo več potrebovali.
Od jezera smo se odpravili na kočevski britof in prižgali svečko na grobu našega tovariša. Od tam pa smo se povzpeli še na grad Fridrihštajn in vsak po svoje in vsi skupaj podoživljali spomine. Zadnji polčas smo sklenili v piceriji Tušek v Coni, podaljške pa smo v malo manjši zasedbi odigrali na ferajnu.

Na tem mestu gre zahvala ter pohvala organizatorjem akcije Rambotu in Jiržiju, Robiju, ki je bil v zadnjem trenutku pripravljen prevzeti kolesarski del, Kozjeku in Marjeti, ki sta se žrtvovala za podporno ekipo, ter seveda vsem, ki ste/smo se akcije udeležili. Zahvala gre tudi firmi Mapei, ki je naša kolesa varno pripeljala nazaj do Ljubljane.
Tako je minila že druga in sedaj lahko rečemo tradicionalna akcija Žiletov častni krog.

Se vidimo prihodnje leto ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti