Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Jože Stanonik 80 letnik

Na dan mladosti, 25. maja, se je pod smučiščem Stari vrh zbrala zanimiva planinska druščina, ...

... da bi v idiličnem okolju praznovali Jožetovih 80 let.

Jože Stanonik je bil dobrih četrt stoletja predsednik delovnega in ustvarjalnega Planinskega društva Škofja Loka. V tem obdobju so posodobili planinska domova na Blegošu in Lubniku ter preskrbeli in uredili društvene prostore. Ob tem pa vse skozi skrbeli za planinska usposabljanja planincev vseh generacij, še posebej mladih. Smiselno so pod Jožetovim vodstvom organizirali izletništvo v domače in tuje gore. Tudi na domači »Loški poti« so bili aktivni.
Stanonik je bil vsestransko napreden društveni delavec in cenjen občan Škofje Loke. V sedemdesetih letih je bil izvoljen za predsednika Izvršnega sveta občine Škofja Loka. Bil je tudi predsednik Gorenjskega meddruštvenega odbora in en mandat tudi podpredsednik Planinske zveze Slovenije.
Kot priznan gospodarstvenik je veliko koristil planinski organizaciji.

Na jubilejnem srečanju so mu čestitali in voščili planinski prijatelji, »cvetslovenskega planinstva« (od zgoraj navzdol):
Adi Vidmajer, nekdanji podpredsednik PZS, predsednik PD Prebold in izjemen pospeševalec šolskega planinstva (bil je dolgoletni ravnatelj OŠ Žalec), je pa še vedno aktiven športnik veteran, v metu kladiva je ponovno postal svetovni prvak; Jože Stanonik jubilant; Jože Melanšek, nekdaj delavni predsednik PD Velenje in član številnih odborov v PZS; Danilo Škerbinek, alpinist, gorski reševalec, nekdanji podpredsednik PZS in nekdanji načelnik GRS, Tomaž Banovec, nekdanji predsednik PZS in Franci Ekar, tudi nekdanji predsednik PZS.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti