Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Razmere

TK Gora Razmere v gorah
Ste bili v gorah? Delite svoja opažanja, izkušnje in veselje z ostalimi! Napišite obvestilo in ... ... povejte kje ste bili, kaj doživeli ...

petek, 17. maj 2019, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 715

Turni klub Gora:  Tudi na Kamčatki imajo Triglav ...

Triglav (Aleš_S, 16.05.2019)

Tudi na Kamčatki imajo Triglav, ki pa je lepo zaobljen in malenkost nižji od našega. Izhodišče do katerega se pripeljemo in privlečemo z motornimi sanmi je skoraj enako kot za Gorjačo, le vzpon gre na drugo stran doline.
Po dolgem in širokem pobočju se naše sledi križajo z medvedovimi, nekatere so današnje, nekatere starejše. V naših hribih bi pri takih nagibih in tako mehkem snegu že davnaj obrnili, tu pa brezskrbno prečimo pobočja, le sem in tja kakšen zdrs smučke povzroči površinski plaz, ki je globoko pod nami že kar mogočen. Vzpnemo se do dobrih 800 m. Sledi zanimivo smučanje skupaj s počasnimi plazovi, za zabavo pa lahko tudi po tekočem plazu. Pa spet s sanmi do našega hotelčka, kjer se je v bazenčku tik pred vhodom že stopil ves sneg in so vodo očistili. In ne gre drugače, kot da se dobro namočimo od zunaj in znotraj ...
Juhuhu! Marjana, Ažmi, Cene in Aleš

Sopka Gorjača (Aleš_S, 15.05.2019)

Z vmesnim postankom za obnovitev zalog pijače smo se preselili v Snow Valley, lepo urejen turističen kompleks s termalnimi vrelci. Vse je zelo toplo, mrzle vode tudi v pipah ne poznajo, je pa kljub nadmorski višini nekaj čez 100 m ogromno snega. Po snegu nas do hotelčka pripeljejo z džipom na širokih kolesih. Zvečer nas pričaka skoraj božično vzdušje.
Sredi dopoldneva se naslednji dan odpeljemo in odvlečemo z motornimi sanmi do izhodišča. Vzpnemo se na 720 m visoko Gorjačo. Odsmučamo na eno stran, se spet vzpnemo na greben in odsmučamo na drugo stran do termalnega vrelca, kamor se namočiva najpogumnejša. Skupaj odsmučamo 1000 m, po vseh vrstah snega in nekaj tudi skupaj s počasnimi plazovi. Na koncu pa spet s pomočjom motornih sank v naš hotelček.
Juhuhu! Marjana, Ažmi, Cene in Aleš

 

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker