Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Plezanje

AK Ravne, 08.05.2019
Plezanje v kanjonu Badnjevica 


nedelja, 12. maj 2019, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 530

Alpinistični klub Ravne na Koroškem: ... v kanjonu Badnjevica - Tri nove smeri

Prosti dnevi, stara zasedba (Miha, Manjana, Bica, Šnola in jaz), dva avta, plezalna oprema, raziskovalni duh … nas je spet pripeljal v Imotski, z namenom preplezati kakšno novo smer v kanjonu.
Vreme je bilo malo mešano, tako da je bil izkupiček tedna ravno takšen:

3 nove smeri, 2 izleta, 1 letalo, 2 zaklada

7 odtenkov plezanja: IV-/II-III, 110 m, 28. aprila 2019,

Most: IV+/II-III, 110 m, 1. maja 2019,

9 odtenkov plezanja: IV-/II-III, 140 m, 2. maja 2019.


Friko, 10.05.2019: Zdaj že tradicionalno vsako leto Stanko Mihev – Miha, Marjan Turšič - Manjana in Marinka Dretnik v času prvomajskih praznikov obiščejo katerega izmed ne tako znanih plezalnih draguljev v sosednjih državah in se vrnejo s preplezanimi prvenstvenimi smermi. Letos so se odločili za sotesko Badnjevica na Hrvaškem, ki jo na zemljevidu najdete, če prst postavite med Split in Makarsko.

Badnjevica sicer bolj kot po plezanju slovi po kanyoningu. Miha in Manjana imata v tem delu sveta sicer že preplezano eno prvenstveno smer, Vonj kadulje (IV+/II-III).

Tokrat sta v navezi z Marinko Dretnik, čemur bi skoraj lahko rekli sveta trojica, preplezala še tri nove. ...

/.../ Stanko Mihev - Miha iskalec vojaških in tovornih letal Miha je tudi strasten iskalec in poznavalec vojaških in tovornih letal, ki so jih sestrelili nad ozemljem naše nekdanje države. Tudi v času obiska Badnjevice mu je uspelo najti ostanke enega letala, kar jih je vestno dokumentiral.

Vse tiste, ki morda imajo informacije o sestreljenih letalih iz II. svetovne vojne na naših tleh ali v bližini, prijazno prosi, naj mu posredujejo informacijo na 041 918 841 ali [email protected]
 
Več o tem njegovem delu (22.04.18: radioPrvi, nedeljska reportaža - Jure K, Čokl)
Oznake: ALP, PrV
eXTReMe Tracker