Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Edinstvena Meteora

Črnuški AO, 08.05.2019
Prvomajska edinstvena Meteora

 

četrtek, 9. maj 2019, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 543

Črnuški AO - Andrej Ileršič: Uverturo v letošnjo skalno plezarijo smo postavili med prečudovite stolpe grške Meteore.

Štartali smo v ponedeljek Bratislava - Thessaloniki, rent a car in po sončni zahod na vrh Meteore. Naslednji dan je sledila plezarija po Unescovi svetovni dediščini.

Vsak pogled na poljubno stran neba ponuja nepopisno lepe razglede, ki se jih ne naveličaš. Stolpov ni in ni konec kar ponuja ogromno možnosti za plezanje. Stolpi so zelo blizu med sabo, dostopi so kratki, razgledi prečudoviti in plezarija platasta. Orientacija je dosti preprosta, saj že pri pogledu na steno so vidne sledi brez mahu in lišajev in v večini primerov se pride z vrha na izhodišče z spustom po vrvi. Konglomerat ponuja novo dimenzijo plazanja in če kdo išče mejo koliko si lahko presran pa še funkcioniraš priporočam obisk.
Skala je dosti gladka in oprimki so v večini majhni prodnikom podobni kamenčki velikosti nohta ali dveh, ki gledajo ven iz stene. Psiho pustiš spodaj, trmo stlačiš pod čelado pa kar gre.

Ocene in vodnički so najmanj 20 let stari, oprema v stenah je super samo v 80% preveč narazen v smereh, ki so lažje od ocene V. (Primer: 40 metrski cug ocene III in ena ploščica med sidriščema.)

V petek je pasalo pa malo skočit na plažo preden smo se podali nazaj.
Definitivno priporočam!
Upam, da se še kdaj znajdem tam z plezalno opremo z veseljem bi ponovil.

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker