Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Enoslednica nad Lokavcem

04.05.2019

Enoslednica nad Lokavcem

sobota, 4. maj 2019, ob 05:27, Andrej Bračič, ogledov: 508

Skrite poti - Andrej Bračič: Pod vznožjem Čavna je pravi raj za gorske kolesarje.

Na tem območju je preplet očarljivih enoslednic, ki si zaslužijo to ime. Po raziskovanju po internetu sva odkrila enoslednico, o kateri pišem. Kljub presenečenju, da je del ceste po kateri sva se vzpenjala odnesel plaz, sva našla obvoz in lahko nadaljevala pot. Vzponu je sledil spust, ki poteka po enoslednici dolgi dobrih štiri kilometre. Zaradi uživanja v vožnji, se nisva kaj dosti ustavljala, zato je tudi bolj malo slik.

Začela sva pri cerkvi sv. Lovrenca v Lokavcu. Po asfaltni cesti sva se zapeljala proti naselju Slokarji. Priključila sva se na slabšo pot, ki naju je pripeljala do stare ceste Ajdovščina - Predmeja. Po dobrem kilometru kolesarjenja je cesta izginila. Zakaj je izginila nisva vedela vnaprej. Leta 2010 je zemeljski plaz na območju Stugovce odnesel slab kilometer ceste. Ta del je malo adrenalinski. Sledila sva slabo vidni stezici, ki je vodila do makadamske ceste. Ta naju je potem pripeljala nazaj na novo cesto Ajdovščina - Predmeja.

Ko sva se priključila novi cesti, naju je čakalo prijetno presenečenje. Iz škarpe so štrlele štiri vodne pipe, kjer sva se osvežila z mrzlo izvirsko vodo. To je vodno zajetje Skuk, ki so ga uredili za žejne obiskovalce. Po slabih dveh kilometrih sva zavila levo na gozdno cesto. Tu je bila tudi najina najvišja točka. Po tej cesti sva se spustila ok. 500 metroc. Nato sva zavila levo na slabo vidno ...

Oznake: KOL
eXTReMe Tracker