Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Med prvomajskimi

... prazniki je imela GRS Tolmin spet dovolj dela.

Prvi maj, praznik dela je mimo. Večina je praznovala, nekateri so ga praznovali delovno. Med slednjimi smo bili tudi reševalci Postaje GRS Tolmin.

Prvega maja so nas obvestili o zasilnem pristanku jadralnega padalca na južnem pobočju Kobariškega Stola, natančneje nekje v vpadnici Starijskega vrha. Pri trdem pristanku na pobočju se je huje telesno poškodoval.
Ekipa reševalcev se je takoj odpravila v bližino. Zaradi suma na hude poškodbe in zelo težko nedostopnega terena smo za pomoč zaprosili posadko helikopterja SV z ekipo HNMP, v kateri je bil tudi reševalec letalec. Reševalce so na kraj nesreče spustili z elektromotornim vitlom. Po oskrbi in imobilizaciji so ponesrečenca dvignili v plovilo in prepeljali na zdravljenje v Jeseniško bolnišnico.

Še med vračanjem proti bazi so nas obvestili o slabosti občana na Kozlovem robu nad Tolminom in nas zaprosili za pomoč. Skupaj z ekipo NMP ZD Tolmin smo odhiteli na kraj dogodka. Obolelega smo na nosilih prenesli v dolino do reševalnega vozila, nakar so ga odpeljali v Zdravstveni dom Tolmin.

Tudi drugega maja nismo ostali brez dela. Popoldne so nas obvestili o padcu padalca na južno pobočje Vodil vrha na območju Podorehom. S terenskim vozilom smo se odpeljali v bližino in odšli peš do kraja padca. Poškodovanega smo imobilizirali na zajemalna nosila, prenesli do terenskega vozila in ga prepeljali v Zdravstveni dom Tolmin. Kasneje so nas obvestili, da poškodbe niso bile tako hude, kot je sprva kazalo.

Nekaj dni slabega vremena je napovedano. Deževnega vremena se navadno ne veselimo, a nam gorskim reševalcem prinaša malo mirnejše dneve. Vsaj kar se reševanja tiče.

Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Fotografije: Lesjak, Štulc

GRS Tolmin 03.05.2019
GRS Tolmin - reševanja med prvomajskimi prazniki  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti