Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Razmere 1. maja

petek, 3. maj 2019, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 611

Snežak: M&M Čez okno ali skozenj? | Mišo Jenčič Pod Vršiči

Čez okno ali skozenj?

Julijske Alpe | Prestreljenik | Vzhodno pobočje
Nadmorska višina začetka strnjene snežne odeje: 1.260 m

Zvečer sva imela mediacijo med 3.00 (dedec) in 4.00 (baba), kompromis je bil domenjen točno na sredini, implementacija arbitraže (baba) pa je imela zanimiv efekt, da se je budilka oglasila točno ob 4.30 ...

Na vzhodnem pobočju Prestreljenika so razmere tako-tako. Kjer je star (rumen) sneg, je bilo zelo spodobno, kjer je bil nov sneg, je plazilo; zato sva se raje navzgor in navzdol drenjala ob vzhodnem grebenu, kjer sva skoraj povsod ujela ta star sneg. Za sledmi sva zatem z naše strani skočila še skozi Prestreljeniško okno. Razmere pod oknom zelo dobre (kvazi pršič, tik pod oknom se je nov sneg sicer luščil med smučanjem), zatem pa mešano in vseh sort. V splošnem pa precej solidne razmere, tudi na smučišču, če si izbral dobro (= nezvoženo) linijo in le te je bilo do polovice smučišča še v izobilju. Za navzdol sva tokrat izbrala levi krak smučišča (od spodaj) in brez ropotanja sva prismučala točno 110 m nad parkiriščem.

Spodaj sva srečala Toma in mu razložila, da pri nas sicer smučamo skozi okno, čeprav nekaterim pa uspe čez okno. Tudi Tomu je to uspelo v soboto in se je s tem pohvalil na Salzburškem forumu ;)

Več ...ture dnevnik.html

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker