Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iskanje pogrešane osebe

GRS Tržič - Slavko Rožič: ... pod planino Preval

V torek ponoči so se pričele aktivnosti glede iskanja pogrešanega lovca iz Podljubelja, ki je bil nazadnje viden v soboto popoldan na planini Preval.

Po nočnem zbiranju informacij je bila organizirana iskalna akcija. Ob šestih smo na Policiji v Tržiču imeli posvet in razdelitev nalog. Kljub slabemu vremenu smo malo pred sedmo zjutraj že delali na terenu.

Pogrešana oseba je bila najdena znotraj načrtovanega območja iskanja, v neposredni bližini avta. V iskanju so sodelovali člani GPE (Gorska policijska enota), trije vodniki reševalnih psov in devet gorskih reševalcev.
Preminulega lovca smo prepeljali do Podljubelja in ga predali komunalni službi.

Na analizi smo ugotovili, da je bilo ključno predhodno nočno zbiranje dodatnih informacij in načrtovanje iskanja na relativno majhnem področju ob primerni stopnji verjetnosti, da se je dogodek moral zgoditi med točko zadnji stik in avto. Kot že nekajkrat do sedaj se je kot zelo dobro in primerno (ter trenutno edino razpoložljivo) orodje za načrtovanje iskanj izkazal SarOS©. Žal omejenost posameznikov v GRZS ni omogočila nadaljnjega razvoja in dokončanja aplikacije, alternative pa nam tudi ne ponujajo.

Kljub zahtevnim pogojem in dežju (ter kratki noči "predhodnice") je bil odziv članov GRS Tržič zadovoljiv in smo uspešno zaključili intervencijo, ki jo je vodil Kos Matjaž.

GRS Tržič, 24.04.2019
Iskanje pogrešane osebe pod planino Preval

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti