Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Našli trupla

Slovenske novice, 22.04.2019 14:14
FOTO: V gorah našli trupla treh svetovno znanih alpinistov


G-L, 19.04.2019: Pogrešani ...

 
Instagram: Posnetek v najdenem mobilcu (objavili starši Roskelleya), ki nakazuje možnost, da so bili na vrhu ...

Večer, 20.04.2019

 

torek, 23. april 2019, ob 05:27, Franci Savenc, ogledov: 749

Slovenske novice - STA: ... treh svetovno znanih alpinistov

V Skalnem gorovju so skušali preplezati vzhodno steno gore Howse Peak v narodnem parku Banff.

CALGARY – V kanadskih gorah so v nedeljo našli trupla treh svetovno znanih alpinistov, dveh Avstrijcev in Američana, ki jih je zasul snežni plaz. Vsi trije so bili izkušeni plezalci, v Skalnem gorovju v Alberti pa so skušali preplezati vzhodno steno gore Howse Peak v narodnem parku Banff.

Američan Jess Roskelley ter Avstrijca David Lama in Hansjörg Auer so bili pogrešani od torka. Reševalne ekipe so kljub neugodnim vremenskim razmeram sprožile iskalno akcijo takoj po obvestilu, da so alpinisti pogrešani. Območje so preiskali s helikopterji, opazili pa so več plazov in razsuto plezalno opremo, kar je že tedaj nakazalo, da je plezalce verjetno zasul plaz. Da je alpiniste domnevno zajel eden od plazov, ki so se 16. aprila sprožili v Alberti, so v sporočilu za javnost pred dnevi navedli tudi v sponzorskem podjetju The North Face.

Najmlajši alpinist, ki je osvojil najvišji vrh sveta

Kanadska zvezna agencija Parks Canada je izrazila iskreno sožalje družinam umrlih alpinistov, njihovim svojcem in prijateljem. Roskelley je bil sin Johna Roskelleyja, ki je bil prav tako eden najboljših alpinistov svoje generacije. Oče in sin sta leta 2003 med drugim skupaj preplezala Mount Everest. V tem času je imel Jess komaj 20 let in je takrat postal najmlajši alpinist, ki je osvojil najvišji vrh.
Med najboljše alpiniste v svojih generacijah sta sodila tudi 35-letni Auer in 28-letni Lama.


 

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker