Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Državno prvenstvo osnovnih šol

ŠD Pajki - Karli Pintarič: V Vojniku smo v soboto, 13. aprila, gostili osnovnošolsko prvenstvo v športnem plezanju.

Na njem je sodelovalo 142 učencev in učenk iz vse Slovenije.
Na tekmovanje so se uvrstili najboljši tekmovalci v kategorijah mlajših (6. in 7. razred) in starejših (8. in 9. razred) deklic in dečkov brez licence iz področnih tekmovanj v Slovenski Bistrici, Šenčurju in Ljubljani in seveda vsi tekmovalci z licenco za nastopanje na tekmah Državnega prvenstva v sezoni 2018.

Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah ter ločeno v konkurenci licenciranih in nelicenciranih tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo na način, ki se imenuje »plezanje na flash«. To pomeni, da so tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki so plezali pred njimi. Vse kategorije do starejših učencev in učenk z licenco, so plezali z varovanjem z vrha. Starejši učenci in učenke z licenco pa so plezali s sprotnim vpenjanjem. Vsi tekmovalci so plezali dve smeri.

Za rezultat je štel skupni seštevek obeh smeri po pravilniku KŠP PZS.
Državni prvaki so postali:
Zarja Moge iz OŠ Breg Ptuj med mlajšimi nelicenciranimi učenkami in Maks Mihalič iz OŠ Brinje med mlajšimi nelicenciranimi učenci, med licenciranimi tekmovalci je zmaga pripadla Zali Mlakar Starič iz OŠ Orehek Kranj in Gorazdu Jurekovič iz OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica.
Pri starejših učencih so novi državni prvaki Ula Breznik iz OŠ Trnovo in David Meglič iz OŠ Stražišče Kranj med nelicenciranimi učenci.
Pri starejših učencih z licenco, ki so plezali v vodstvu si je lovoriko najboljšega osnovnošolca pridobil Tim Korošec iz OŠ Škofja Loka mesto. Med deklicami pa je šele po superfinalu uspelo zmagati Sari Čopar iz OŠ Primoža Trubarja Laško pred odlično drugo Lizo Novak iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Športno društvo Pajki je že tradicionalno pripravilo odlično tekmo. Posebna zahvala pa gre podjetju Decathlon, ki je poskrbelo za bogate nagrade za najboljše tri tekmovalce v vseh kategorijah.
Avtor: Karli Pintarič
Foto: Janez Krajnc

Športno društvo Pajki, 15.04.2019
Državno prvenstvo osnovnih šol - finale

Rezultati (PDF)
Mlajši učenci brez licence
Mlajše učenke brez licence
Starejši učenci brez licence
Starejše učenke brez licence

Mlajši učenci z licenco
Mlajše učenke z licenco
Starejši učenci z licenco
Starejše učenke z licenco

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti