Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Moskva: Trije v finalu

V finalu SP v balvanskem plezanju bosta Lučka Rakovec (3. v polfinalu) in Janja Garnbret (4.) ter Anže Peharc (3.) > IFSC TV v živo

Prepričljiva tudi v Moskvi

Delo - STA: Prva športna plezalka sveta, Janja Garnbret, blesti na drugi tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju. | Spremljajte polfinale v živo

V Moskvi se je s kvalifikacijami za ženske začela druga tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Edina, ki je v prvem krogu tekmovanja preplezala vseh pet smeri do vrha v prvem poskusu, je bila prva športna plezalka sveta Janja Garnbret, svetovna prvakinja na balvanih.

Garnbretova je prevladovala v svoji kvalifikacijski skupini in najavila kandidaturo za drugo zmago v sezoni. Dvajsetletna Korošica je zmagala že na uvodni tekmi prejšnjo soboto v Meiringenu. V Moskvi brani lansko zmago. V drugi kvalifikacijski skupini je bila najbolj prepričljiva Francozinja Fanny Gibert, prav tako s petimi vrhovi.

Naprej tudi Kadićeva in Rakovčeva

V nedeljskem polfinalu bosta nastopili tudi Katja Kadić s tretjim dosežkom kvalifikacij in Lučka Rakovec, ki je v kvalifikacijah zasedla 11. mesto. Mia Krampl je z 29. mestom ostala pod robom polfinala, v katerega napreduje dvajset najboljših iz kvalifikacij.

Po ženskih kvalifikacijah bodo na vrsti še moški. Prvi slovenski favorit je Jernej Kruder, ki je lani kot prvi Slovenec osvojil prvo mesto v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala na balvanih.
Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.


Po rezultatski listi polfinala SP Moskva 2019 je Peharc 3. (v polfinalu), Kruder 15. (v polfinalu), Vezonik 23., Sudar 51. in Škofic 65.

Delo, 13.04.2019 23:27
Janja Garnbret prepričljiva tudi v Moskvi 


IFSC/YouTube

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti