Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ob Rapalski meji

sobota, 13. april 2019, ob 05:30, Dušan Škodič, ogledov: 555

Vabljeni na voden izlet z Zgodovinskim društvom Rapalska meja: Čela, Otoška in Jurjeva dolina

V nedeljo, 14. aprila, ob 10. uri vas vabimo na javno vodenje po nekdanjem mejnem območju Javornikov. S tem nadaljujemo naše zadnje terensko druženje, kjer smo si ogledali Planino in njene mejne prehode.
Ogledali si bomo nekdanje gozdarske naselbine, maloobmejni prehod, številne poljske položaje, nekdanje mesto koncerta Doppolavoro iz leta 1940, podzemna zaklonišča, utrdbe, obrambne in financarske vojašnice ter tudi kakšno kapelico ali dve iz tistega obdobja.

Gre za območja Jurjeve in Otoške doline ter Čela, ki ste jih v preteklosti lahko dodobra spoznali preko naših objav, prav tako ne bo manjkal niti razgled z nekdanje opazovalnice na Cerkniško jezero.

Vseh naštetih območij si ne bomo uspeli ogledati le peš tako, da je premik z avtomobili med posameznimi točkami nujen. Zaradi (sicer lepo urejenih in enostavno prevoznih) gozdnih cest, ki nimajo veliko prostora za parkiranje smo se odločili, da bomo omejili število vozil na 5. To pomeni, da se je do 11. 4. potrebno prijaviti preko spodnjega obrazca.

Prijavnine za izlet ni. Lahko pa se na pohodu včlanite v naše društvo in bomo v prihodnje skupaj odkrivali zanimivosti, ki jih premalo poznamo.

Oznake: ZGO
eXTReMe Tracker