Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Kjer se srečajo gore in morje

Nedeljski dnevnik, 10.04.2019
Kjer se srečajo gore in morje

nedelja, 14. april 2019, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 655

Nedeljski dnevnik: Če načrtujete poletne počitnice, vam predlagamo kraj, ker boste zadihali s polnimi pljuči.

Riviera Paklenica v bližini Zadra je kraj, kjer se srečajo gore in morje, gorski in morski zrak, tradicija in sodobnost.

Nastanite se lahko v neposredni bližini obale, ki jo krasijo dolge naravne prodnate plaže, v katerem od naselij ob obali - v Starigradu - Paklenici, Selinah ali Tribnju. Izbirate lahko med kampi, zasebnimi apartmaji, malimi družinskimi hoteli ter hotelom Alan Bluesun, ki odpira vrata letos sredi aprila. Hotel je bil v zadnjih dveh letih popolnoma obnovljen, premore čudovito vel- neškoin spa oazo, nov 50-metrski bazen in številne druge privlačne vsebine. 

Ampak naj bo vaša namestitev predvsem prostor, kjer boste prebili noč, saj vas v naravi čaka cel kup možnosti za regeneracijo telesa in duha. Le en kilometer oddaljeni od morske obale vas veličastni kanjoni Narodnega parka Paklenica popeljejo v očarljiv svet Velebita. Uživali boste v množici urejenih planinskih poti, plezališču, Podzemnem mestu Paklenica (urejenem v predorih, ki jih je vojska zgradila za Tita), jami Manita peč, razglediščih, krajevni kulinarični ponudbi v planinskih kočah, razkošnih bukovih gozdovih, uvrščenih na Unescov seznam svetovne dediščine. Tu so še fotosafari s terenskimi vozili po zgodovinskih velebitskih cestah, kolesarske ture, rafting na reki Zrmanji, jamarska doživetja ...

Tisti, ki se bodo odločili v Rivieri Paklenica preživeti prvomajske praznike, bodo lahko uživali v številnih prireditvah. Od 26. do 28. aprila bo potekalo jubilejno 20. srečanje plezalcev Paklenica 2019 z nizom vsebin za velike in male plezalce tertudi za tiste, ki bi se radi v plezanju šele prvič poskusili; vse to ob pestrem zabavnem programu.

Že naslednji konec tedna pa bo Starigrad - Paklenica prizorišče srečanja krajevnih pridelovalcev iz Portugalske, Cipra, Španije, Estonije in Finske. To bo prvovrstna priložnost po rekreaciji v naravi ob morju razvajati brbončice z najrazličnejšimi dobrotami. Neprecenljivo!

Promocijsko besedilo 
 

eXTReMe Tracker