Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šest v polfinalu

Friko - Jernej Peterlin: Kvalifikacije prve letošnje tekme za svetovni pokal uspešne za slovenske plezalce.

Švicarski Meiringen gosti prvo letošnjo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Slovenske barve zastopa štirinajst članska ekipa, ki je uspešno opravila z današnjimi kvalifikacijami. V močni konkurenci se je v polfinale, med dvajset najboljših, uvrstilo šest slovenskih reprezentantov. V ženski konkurenci, kjer je bilo na startu sto tekmovalk, so se od naših v finale uvrstile Janja Garnbret z najboljšim rezultatom kvalifikacij, Katja Kadič z enajstim rezultatom ter Lučka Rakovec z devetnajstim rezultatom. V še bolj številčni moški konkurenci, kjer je plezalo kar 115 tekmovalcev, so se v polfinale uvrstili Jernej Kruder s sedmim, Anže Peharc z devetim ter Gregor Vezonik s štirinajstim rezultatom.

Drugi naši so tekmovanje zaključili v kvalifikacijah in dosegli naslednje končne uvrstitve. V ženski konkurenci Mia Krampl (29.), Vita Lukan (33.) ter Julija Kruder in Urška Repušič (obe 39.). V moški konkurenci so tekmovanje že zaključili Domen Škofic in Zan Lovenjak Sudar (oba 53.), Matic Kotar (66.) ter Luka Potočar (91.).

Rezultati - kvalifikacije ŽENSKE | MOŠKI

Polfinale bo v soboto ob 11. uri in si ga boste lahko ogledali V ŽIVO na IFSC TV, finale pa se bo začel ob 19. uri in si ga boste lahko poleg spletnega prenosa na IFSC TV ogledali tudi v prenosu na TV SLOVENIJA.

Naslovna fotografija: Haslital Mountain Festival (na sliki Katja Kadič)

Friko, 05.04.2019 23:18
Šest naših predstavnikov v polfinalu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti