Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Glasujte za Best of Slovenia

ponedeljek, 8. april 2019, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 818

PZS: ... / The Slovenia Wonders - poteka s strani Akademije za turizem Slovenije, kamor smo vas povabili in se dogovorili za sodelovanje. ...

... Člani Akademije predstavljate raznolike organizacije iz širšega turističnega sektorja - Fakulteta za turistične študije Turistica, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Združenje turističnih vodnikov Slovenije, Klub turističnih vodnikov Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Fotografsko združenje Slovenije in Zavodi za turizem na območju Alpske Slovenije. Po zaključku strokovnega glasovanja, ki poteka do 8.4.2019, bo o finalistih iz vsake kategorije glasovala še javnost.

Pri končnih rezultatih glasovanja bodo glasovi Akademije imeli 75% utež, glasovi splošne javnosti pa preostalih 25%. Individualni glasovi so seveda anonimni, sporočali bomo le skupne rezultate glasovanja.

Vprašalnik za glasovanje je dostopen na spodnji povezavi. Glasovanje vam bo vzelo največ 10 minut časa. Prosimo, da vprašalnik posredujete čim večjemu številu oseb, ki delujejo v vaši organizaciji. Zaradi zagotavljanja pravičnega glasovanja in preprečitve sodelovanja tretjih oseb, je potrebno vnesti vaš email in potrditi glasovanje.

Po nominacijskem postopku za izbor Čudes Alpske Slovenije, smo določili končen seznam kandidatov v vseh 9 kategorijah, v katerih poteka glasovanje. Kategorije so sledeče: Čudesa Alpske Slovenije, Tradicionalni dogodki, Tradicionalne jedi, Spominki, Znane osebnosti, Unikatno, Aktivnosti, Pohodništvo ter Smučišča. Glasovanje o deseti kategoriji - Najboljše restavracije - poteka ločeno v sodelovanju z The Slovenia Restaurant Awards. Vprašalnik je v angleškem jeziku, pri različnih kategorijah je možno podati različno število glasov, kar je zapisano pri vsakem vprašanju.

Komentiraj (6):

Marjeta Štrukelj, ponedeljek, 8. april 2019, ob 08:03

Naš jezik je edino, kar je še ostalo našega. Vse naše premoženje so v »samostojnosti« tatovi in nesposobni gospodarji razprodali tujcem... in zakaj za vraga naj bi zdaj tu govorili angleško?

»High society«, sram vas bodi!

Mojca Luštrek, torek, 9. april 2019, ob 09:26

Ko bi se bili potrudili vsaj za dvojezično anketo!

Glasujem za Marjetino "sram vas bodi!" (brez "High society" celo v narekovajih!).

Bruno Fras, petek, 12. april 2019, ob 11:06

Res je, naš je jezik je velika vrednota, ki jo je treba spoštovati. Tudi tako, da pravilno pišemo. Na primer, po SP je ločilo tropičje nestično, torej s presledkom za zadnjo besedo v stavku / … /. Lep jezikovni pozdrav.

Marjeta Štrukelj, nedelja, 14. april 2019, ob 08:24

Me veseli, gospod Fras, da ste popravili mojo srednješolsko revščino in me poučili o pravilni rabi ločila tropičje, za kar se vam iskreno zahvaljujem. Res nisem strokovno usposobljena, da se javno oglašam v bran uporabi slovenskega jezika. To boste storili vi, računam(o) na vas!

Hvala Mojci za nesporno podporo mojega komentarja snovalcem ankete.

Bruno Fras, nedelja, 14. april 2019, ob 13:48

Gospa Marjeta Štrukelj, zelo lepo pišete! Se učimo od vas. Lep pozdrav. BFF

Iztok Snoj, sreda, 17. april 2019, ob 17:48

Glede na dosedanje odzive objave - najboljši odziv na tako anketo je neodziv. Bojkot.
Podobno, kot pri časopisu ali reviji: če ne bosta imela odjemalcev, bosta nehala izhajati. Prenehala obstajati.

Bolj kot izvedba ankete v angleščini me bodejo v oči organizacije, ki pri tem sodelujejo, vendar nimajo do omenjenega načina nikakršne kritične distance. Čudim se pa ne, tako kot vsem dosedanjim komentarjem.

eXTReMe Tracker