Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Stenar

Razmere.e-gora.si, 30.03.2019
Stenar (Aleš_S, 30.03.2019)

nedelja, 31. marec 2019, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 971

Turni klub Gora: Z avtom se da pripeljati do parkirišča, je pa ...
Črnuški AO - Andrej Erceg: Bilo je dobro

... na koncu malo ledeno. Sneg se začne za počivališčem, malo pod izvirom. Vzpon poenostavi lepa špura. Na plazu je še suh kompakten sneg. Mi smo šli naprej čez Vratca. Špura gre do skal, naprej pa so bile že narejene lepe stopinje in je šlo z derezami in cepinom brez problemov. Sneg je na Vratcih v redu tudi za smučanje. Z derezami smo prečili še pod vršno pobočje Stenarja. Tu je bil sneg že precej gnil. Z Jurijem in množico pešakov in smučarjev sva šla še na vrh.
Kljub gnilemu snegu je bilo smučanje v redu. S smučanjem smo nadaljevali skozi Sovatno. Nekaj delov je bilo super. Na sredini je nekaj metrov kopnega odseka, ki se ga je dalo prehoditi s smučmi na nogah. Nekaj je šlo tudi po plazovini, ki pa zaradi ojuženega snega ni delala težav. Po prečki mimo bivaka smo pod Luknjo prišli na pršič in odvijugali skoraj do gozda. Čez Sovatno se najbrž prav dolgo ne bo več splačalo. Danes sta bila Križ in Stenar zelo oblegana. Juhuhu! Andrej, Jurij in Aleš


30.03.2019: Črnuški AO/Turni in alpinistični smuki - Andrej Erceg: Bilo je dobro
Stenar + Pihavec - Z vrha na Luknjo in v luknjo

S Stenarja sem odvijugal še preden so nanj navalile množice in jo čez Kriške pode pobrisal proti Pihavcu. JV pobočje Pihavca je z vrha izgledalo dovolj dobro zalito in dejansko sem brez pretiranega raziskovanja našel vse prehode na Luknjo. 1300 višincev kvalitetne smuke s (še vedno) puhastim zaključkom pod Steno.

V primerjavi s prejšnjim koncem tedna so bile razmere presenetljivo dobre. S Pihavca se sicer je plazilo, ni pa bilo brozge.

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker