Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Inkluzijski pohod

na Planino nad Vrhniko, ki bo v petek, 5. aprila

... je na prvem mestu z invalidi/OPP in za njih.
Z neinvalidi skupaj delaj korake, se učijo drug od drugega. Vse kar zmorejo sami, jim pustimo in dovolimo, da tudi naredijo sami.

Zborno mesto je ob 9. uri na parkirišču na Betajnovi (Štirna).
Peš se bomo podali iz Batajnove in iz smeri Zaplane z invalidskimi vozički na Planino nad Vrhniko.
Vrh nam bodo pomagali doseči zaposleni zavarovalne skupine Sava Re, ki ta dan obeležujejo Dan Save Re, namenjen korporativnemu prostovoljstvu.

Prijave preko spletnega obrazca do zapolnitve.

V korak z drugačnostjo na inkluzijskem pohodu, ki vključuje vse. Pohodnike, osebe na invalidskih vozičkih, različne starosti in različne zmožnosti. Vsi skupaj bomo dosegli kočo, a vsak na svoj način in v svojem tempu:

  • osebe na vozičkih imajo pot dolgo ok. 1,9 km iz smeri Zaplana do Koče na Planini nad Vrhniko - pot je "valovita", ni strmih vzponov ali spustov in pelje po široki makadamski cesti. (ok. 45 minut). Povratek po isti poti.
  • pohodniki pričnejo s hojo na Betajnovi in bodo imeli vzpona/hoje na Planino nad Vrhniko dobro uro. Sestop po cesti v dolžini poltretjega kilometra..

Med 11.30 in 12. uro bo zaslužena malica, za katero se zahvaljujemo zavarovalni skupini Sava Re, zato vas prosimo, da sporočite prehrambne posebnosti ob prijavi.

Na Planini nad Vrhniko je tudi 22 metrov visok razgledni stolp, ki ponudi še več razgleda. Dom ponuja izvrstno in najbolj slavno skodelico kave daleč naokrog - Cankarjevo kavo. Za sladokusce pa Vrhniške štruklje s slivami.


Inkluzijski pohod je nekaj posebnega, saj s pisano inkluzijsko skupino zaobjamemo polnost doživljanja. Primaknemo noto k notranji povezanosti, k stiku samih s seboj. Inkluzija povezuje družbo kot celoto, vse posameznike, ki so različni po zmožnostih, drugačni po načinu premikanja in enaki z željo, da osvojijo cilj. S spoznavanjem drugih bolje spoznavamo sebe. Invalidi/OPP zmorejo veliko in dokazali so, da so edine prepreke v naših glavah. Lahko premikajo meje, meje možnega. Moramo jim samo dovoliti, jih podpreti in jim pustiti, da nam pokažejo, da zmorejo.
Pripraviti podporno okolje, da invalidi/OPP lahko doživijo naravo, gore in utrip planinstva. S soustvarjanjem inovativno pristopiti k odpiranju vrat razumevanja drugačnosti in različnosti. Zagovarjati in razširjati idejo, da lahko vsak prispeva svoj delček k raznolikosti in pestrosti pohodništva.

Inkluzija, gibanje, medsebojno razumevanje, medgeneracijsko sodelovanje, gibanje, šport, rekreacija.
Odbor planinstvo za invalide PZS

 

OPP PZS, 23.03.2019 09:00
Dan za spremembe z inkluzijskim pohodom na Planino nad Vrhniko

 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti