Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Studio Bloc Masters

Friko: Zmagovalca: Janja Garnbret in Anže Peharc, Mia Krampl druga
PZS:  Garenbretova in Peharc ...

Slovenski športni plezalci so v novo sezono krenili z vrhunskimi rezultati. Na tekmovanju Studio Bloc Master, ki se vsako leto odvija v nemškem Pfungstadtu blizu Darmstadta, sta bila najboljša Janja Garnbret in Anže Peharc.

Janja je v finalu edina od tekmovalk preplezala vse štiri probleme. Drugo mesto je z dvema doseženima vrhovoma zasedla Mia Krampl, tretjega pa Avstrijka Jessica Pilz, ki je bila od naše tekmovalke slabša za en dosežen bonus.
Pri moških je Anže Peharc za zmago preplezal tri balvanske probleme in bil boljši od Ukrajinca Sergiija Topishka in Rusa Vadima Timonova.

Od številčne slovenske ekipe sta v finalu plezali še Katja Kadič, ki je tekmovanje končala tik pod stopničkami, Lučka Rakovec se je uvrstila tik za njo, prav tako na peto mesto pa se je uvrstil Jernej Kruder.

Slovenska reprezentanca je bila daleč najštevilčnejša že v polfinalu. V ženski konkurenci so se med najboljših dvajset uvrstile še Vita Lukan (7.), Tjaša Kalan (9.), Urška Repušič (10.) in Julija Kruder (18.), pri moških pa Gregor Vezonik (10.), Zan Sudar (12.) in Domen Škofic (14.).

Rezultati (PDF): FINALE ženska | moški || POLFINALE ženske | moški

Vir: Studio Bloc Masters
Friko - Jernej Peterlin

KŠP PZS, 25.03.2019 14:00
Garnbretova in Peharc zmagovalca Studio Bloc Mastersa 2019, Kramplova druga 

      Manca Čujež

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti