Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Memorialni Okrešelj 2019

GRZS: Postaja Celje - društvo, ...03.2019
                                      Fotogalerija

G-L, 21.03.2019: Okrešelj je zakon 

 

sreda, 27. marec 2019, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 711

V nedeljo, 24. marca, smo reševalci GRS Celje izvedli turnosmučarsko tekmovanje "Memorial celjskih reševalcev".

To tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno v tekmovalnem turnem smučanju, saj se dogaja v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Letos je bil zaradi slabše zime start tekmovanja na Okrešlju.
Tekmovalci smo se zapodili pod steno Turske gore, sledil je krajši, na začetku celo pršičasti spust za Zaspani hrib, kjer smo ponovno vpregli pse do Savinjskega sedla. Tukaj so mladinci in ženske obrnili proti cilju na Okrešelj, veterani in člani pa smo se ob pritrjenih vrveh povzpeli po Sestopni grapi v Križu.
Spust proti ledeniku pod Skuto je bil zaradi malo odjenjanega srenca zares uživaški.
Nato pa še zadnjič navkreber preko Jezerskega sedla na Savinjsko sedlo in po težkem, mestoma zavirajočem snegu na Okrešelj v cilj.

Proga je bila dolga nekaj več kot sedem kilometrov, s 1124 višinci.

Zmagovalec med člani je bil Matjaž Mikloša (DRTS), med mladinci je zmagal Tine Habjan (KGT Papež), pri ženskah slavila Alenka Lukič (), najboljši veteran je bil Boštijan Štiglic (PSK Lima), v kategoriji GRS pa Robert Pritržnik (GRS Celje/TKS Lima).

Letošnja novost, netekmovalna kategorija, pri kateri so lahko udeleženci prosto odšli po progi že dve uri pred startom, navijali, bili del tekmovanja in sodelovali na sklepnem delu, se je izkazala za odlično. Večina turnih smučarjev namreč nima tekmovalne opreme, tekmovalnih ambicij, želijo pa varno preizkusiti označeno progo, svoje veščine in zmožnosti.

Pri organizaciji tekmovanja so sodelovali člani GRS Celje in TSK Lima.

Za izvedbo tekmovanja se zahvaljujemo sponzorjem: BSH Nazarje, Action Mama, Terme Dobrna, Trgovina Beli zajec Nazarje, Dynafit, Sport 11/11

Matej Špeh - GRS Celje
Fotografije: Ivo Avberšek - Hans in Uroš Četina

Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker