Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skupščina

Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) 2019 v Tokiu

14. redna letna skupščina Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) je bila med 14. in 16. marcem na Japonskem, udeležil se je je tudi Jure Golob, član izvršnega odbora Komisije za športno plezanje PZS.

"Leto 2019 je mejnik za športno plezanje in družino IFSC. Podpisali smo zgodovinsko pogodbo s sponzorjema Dentsu in Synco, kar nam odpira nove možnosti za naš šport. Športno plezanje je bilo predlagano za olimpijske igre Pariz 2024, prihodnji mesec pa se začne postopek kvalifikacij za naše prve olimpijske igre v Tokiu. Prihodnost je tu," je generalno skupščino Mednarodne zveze za športno plezanje odprl predsednik IFSC Marco Scolaris.

Pred skupščino so potekale delavnice in srečanja nacionalnih zvez, vključno s seminarjem, ki je podrobno predstavil postopek kvalifikacij za OI Tokio 2020 in smernice za športnike. Organizacijski odbor olimpijskih in paraolimpijskih iger Tokio 2020 je potrdil testni olimpijski dogodek za športno plezanje, ki bo od 6. do 8. marca 2020 v športnem parku Aomi v prestolnici Japonske.

Sprejet je bil predlog za vključitev predstavnice športnikov v izvršilni odbor IFSC, ki bo skupaj z drugimi člani komisije športnikov izvoljena na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Hachioiju avgusta. Prav tako je bila predstavljena pobuda za vključevanje več žensk v postavljanje smeri in organizacijo dogodkov IFSC. Potrjen je bil tudi razvojni načrt paraplezanja, ki vključuje dodelitev dodatnih sredstev paraplezanju v tej sezoni, ustanovitev Odbora za paraplezanje in imenovanje koordinatorja za paraplezanje.

Moskva je bila potrjena kot gostiteljica svetovnega prvenstva IFSC leta 2021. Planinska in plezalna zveza Fidžija je bila sprejeta med kontinentalne članice IFSC, ki ima zdaj skupno 91 članov. Naslednji skupščini IFSC bosta 13. in 14. marca 2020 v Limassolu na Cipru ter leta 2021 v Parizu.
Vir: IFSC

PZS, 21.03.2019 08:45
Skupščina Mednarodne zveze za športno plezanje 2019 v Tokiu


Welcoming the Future - IFSC Plenary Assembly 2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti