Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

59. spust

GRS Koroška: ... izpod Raduhe - V nedeljo, 17. marca, sta ...
+ AK Ravne: Tradicionalni 59. spust izpod Raduhe

... GRS Koroške in AK Črna pripravila 59. spust izpod Raduhe.

Letos se je tekmovanja udeležilo 28 tekmovalcev, ki je sestavilo 14 navez.
Večina tekmovalcev je nastopila na obeh progah. Od tega je 14 navez uspešno opravilo s progo na »srednji čas« in 13 navez v hitrostnem tekmovanju na »najhitrejši čas«. V klasični tekmi za najhitrejši čas sta pri moški konkurenci zmagala Lačen Grega in Flis Matej. Od ženske ekipe pa sta se najbolje odrezali Tadeja Oderlap in Urška Kompan. Na progi na srednji čas sta se pa najbolj približala srednjemu času Jaroš Zajec in Miha Ozimic. Zahvaljujemo se sponzorjem in donatorjem, ki nam vsako leto priskočijo na pomoč pri izvedbi prireditve.

AK Ravne,19.03.2019: Tradicionalni 59. spust izpod Raduhe

Tradicionalnega spusta se je letos udeležilo le manjše število tekmovalcev. Pri dvajsetih stopinjah plusa v dolini si je res težko predstavljati, da so na Raduhi še odlični pogoji za smučanje. Škoda. Organizatorja GRS Koroške in AK Črna sta ponovno izvedla dobro tekmo z bogatimi nagradami in seveda s skupinskim razgibavanjem ob odličnih muzikantih. Kvalifikacije so za neumorne trajale dolgo v noč oziroma rano jutro. Muzikanti pač niso prišli na Grohat, da bodo noč prespali. Ravenčani smo bili zastopani v štirih navezah. Imeli pa tudi polovičko v zmagovalni navezi v absolutni konkurenci. Vreme je bilo odlično (šajba, toplo, kratki rokavi) za tekmovalce in gledalce. Navijaški klubi so bili sicer maloštevilni a so navijači videli hitro in atraktivno spuščanje po vrvi, kotaljenje do smučk, smučanje z “zavorami” … in še mnogo kaj.

Drugo leto bo jubilejni 60. spust. Organizatorji obljubljajo več prijetnih novosti in seveda množično predtekmovalno razgibavanje za vse. Upajmo, da tudi v lepem, nebeškem vremenu, tako kot letos in vsaj s 60. navezami.

Za popestritev prilagam nekaj slik izpred štirideset let. Tudi takrat je bilo lepo in toplo vreme a smo tekmovali še prvi vikend v MAJU.

GRS Koroška, 18.03.2019                         AK Ravne, 19.03.2019
59. Spust izpod Raduhe         Tradicionalni 59. spust izpod Raduhe

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti